Franța și Germania vor formula propuneri comune privind reforma zonei euro până în luna iunie

Publicat:

Miniştrii de finanţe francez şi german şi-au confirmat sâmbătă angajamentul ca până în luna iunie ţările lor să convină propuneri comune privind reforma zonei euro, subiect pe care insistă în mod special preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Cred cu tărie că vom fi în măsură să găsim un compromis între Franţa şi Germania pentru următorul summit european din luna iunie’, a asigurat ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire la o conferinţă de presă comună cu omologul său german Olaf Scholz, la finalul unei reuniuni a miniştrilor europeni de finanţe desfăşurată la Sofia.


Citește și : Grecia va începe programul de modernizare a avioanelor multirol americane F-16

‘Lucrăm intens pentru a găsi soluţii şi vom reuşi, sunt foarte optimist în această privinţă’, a spus la rândul său Olaf Scholz.

Cei doi miniştri au discutat despre reforma zonei euro în marja reuniunii de la Sofia, urmând ca Bruno Le Maire să se deplaseze în curând la Berlin pentru a continua tratativele.

Franţa şi Germania şi-au stabilit ca obiectiv ca până la summitul european din iunie să ajungă la un compromis nu doar privind reforma zonei euro, ci asupra unei reforme de ansamblu a Uniunii Europene post-Brexit, între statele membre existând însă numeroase divergenţe, cum este cazul revizuirii politicii de azil pentru migranţi.

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron au reafirmat şi ei, la ultima întâlnire din 19 aprilie, voinţa lor ca până în luna iunie să avanseze o propunere comună franco-germană privind reformele în Uniunea Europeană, recunoscând totodată că au puncte de vedere diferite la acest capitol.

Preşedintele Emmanuel Macron a formulat în numeroasele sale intervenţii o serie de idei privind reformarea UE post-Brexit. Pentru reforma zonei euro el insistă asupra unei împărţiri mai uniforme a riscurilor între statele care folosesc moneda comună, în principal prin crearea unui buget al zonei euro şi a unui Fond Monetar European, precum şi a unui post de ministru de finanţe şi a unui parlament al zonei euro, propuneri primite cu rezerve la Berlin.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a insistat vineri pe lângă statele membre ale UE să depăşească divergenţele şi să ajungă la un compromis. ‘Începem să intrăm în criză de timp’, a atenţionat el.

Citește și : Azerbaidjan : Incendiu în Baku la edificiul care ar fi trebuit să devină un ‘Trump Tower’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.