Franţa iese din starea de urgenţă sanitară

Publicat:

Guvernul francez intenţionează să pună capăt pe 10 iulie stării de urgenţă pe care a instituit-o la sfârşitul lunii martie pentru a combate epidemia COVID-19, serviciile şefului executivului de la Paris insistând, în anunţul făcut, asupra “evoluţiei pozitive, în acest stadiu, a situaţiei sanitare”, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Cu toate acestea, această ieşire din starea de urgenţă sanitară trebuie organizată riguros şi progresiv”; prin urmare, guvernul va prezenta miercuri Consiliului de miniştri un proiect de lege ce va permite, timp de patru luni, să reglementeze accesul la transporturile în comun, să limiteze sau să interzică anumite adunări publice şi să închidă anumite unităţi cu destinaţie publică.


Citeşte şi: Austriacul care spiona pentru Rusia a fost ELIBERAT

“Aceste dispoziţii nu vor autoriza însă reîntoarcerea la o carantină strictă”, asemănătoare celei introduse pe 17 martie pentru a stopa pandemia cu preţul unei opriri brutale a economiei, au declarat serviciile prim-ministrului Edouard Philippe.

Starea de urgenţă sanitară, în vigoare din 24 martie, a fost prelungită după două luni până pe 10 iulie. “Trebuie să rămână un regim excepţional”, a subliniat sursa citată.

Citeşte şi: Mai mulţi lideri europeni cer o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie

Dacă o înrăutăţire generală sau localizată a situaţiei ar justifica măsuri mai restrictive, guvernul ar urma să recurgă din nou la starea de urgenţă sanitară, care ar putea fi reintrodusă, pe tot sau doar pe o parte din teritoriul Franţei, printr-un decret al Consiliului de miniştri.

Bilanţul cazurilor grave de COVID-19 care necesită spitalizare la secţia de terapie intensivă a scăzut sub 1.000 (955 pacienţi), faţă de peste 7.000 la apogeul epidemiei, la începutul lunii aprilie. Franţa a raportat 87 de decese, dintre care 53 în spitale, ceea ce duce bilanţul total al deceselor la 29.296.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.