Franţa îl convoacă pe ambasadorul Rusiei la Paris

Publicat:

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, l-a convocat din nou joi pe ambasadorul Rusiei la Paris, după un tweet difuzat pe contul ambasadei, care a fost considerat “indecent”, despre abuzurile comise de forţele ruse în localitatea ucraineană Bucea, de lângă Kiev, potrivit AFP şi agerpres.

“În faţa comunicării indecente şi provocatoare a ambasadei Rusiei în Franţa cu privire la abuzurile din Bucea, am decis să-l convoc în aceasta dimineaţă la Quai d’Orsay (sediul MAE francez, n.red.) pe ambasadorul Rusiei”, Aleksei Meşkov, a indicat într-un tweet şeful diplomaţiei franceze.


Vezi şi: Macron denunţă criticile ‘scandaloase’ ale premierului polonez – Black News

Ambasada rusă a difuzat o postare, care a fost apoi retrasă, intitulată “platou de filmare”, însoţită de o fotografie arătând o mulţime de jurnalişti în ceea ce pare a fi o stradă din Bucea, sugerându-se că masacrele de civili comise în acest oraş de trupele ruse au fost o “înscenare”.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, trupurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite la Bucea şi în alte zone din regiunea Kievului după retragerea trupelor ruse.

Moscova a dezminţit uciderea de civili la Bucea, Kremlinul şi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, evocând “falsificări” destinate presei.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a calificat media occidentale drept “complice” la această “falsificare”, a declarat că partea ucraineană fie a executat civili la Bucea, fie a adus cadavrele respective din altă parte pentru a “înscena” un masacru.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Trump riscă să fie incriminaţi pentru asaltul de la Capitoliu – Black News

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost convocat la 25 martie la MAE francez după publicarea unei caricaturi pe contul de Twitter al ambasadei în care erau arătaţi “europeni lingându-l la fund” pe ”Unchiul Sam”.

La fel ca multe alte ţări europene, şi Franţa a anunţat luni expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, ale căror activităţi au fost considerate “contrare intereselor” ţării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.