Franța a început trierea migranţilor sosiţi în Malta cu nava Lifeline

Publicat:

Agenţii Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA) şi-au început activitatea de înregistrare printre cei 233 de migranţi sosiţi miercuri în Malta cu nava Lifeline, închiriată de o organizaţie neguvernamentală germană, informează sâmbătă Franceinfo, potrivit agerpres.

Câteva zeci dintre aceştia urmează să fie preluaţi de Franţa. “Suntem europeni veniţi alături de maltezi pentru a începe această muncă”, a declarat presei Pascal Brice, director general OFPRA.


Citește și : Acuzată în Occident că difuzează informaţii false, Rusia contraatacă activ şi acuză ţările occidentale de dezinformare (AFP)

Mai multe ţări s-au angajat să primească migranţi de pe Lifeline, între care Italia, Spania şi Portugalia. Franţa intenţionează să se bazeze pe dreptul la azil pentru a-i putea alege pe cei pe care îi va primi.

“Criteriile vizează protecţia şi dreptul la azil, fiind legate de vulnerabilitatea persoanelor”, a explicat Pascal Brice, sosit în Malta miercuri 27 iunie. “Acestea sunt criterii obişnuite, cărora noi le verificăm veridicitatea”, a spus el în continuare.

Citește și : Secretarul general al ONU lansează un nou apel „la încetarea imediată a operaţiunilor militare” în sud-vestul Siriei

Selecţia se face în colaborare cu autorităţile malteze. Munca constă în refacerea istoriei fiecărui migrant, iar aceasta ar putea lua alte câteva zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.