X

Franța a început trierea migranţilor sosiţi în Malta cu nava Lifeline

Agenţii Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA) şi-au început activitatea de înregistrare printre cei 233 de migranţi sosiţi miercuri în Malta cu nava Lifeline, închiriată de o organizaţie neguvernamentală germană, informează sâmbătă Franceinfo, potrivit agerpres.

Câteva zeci dintre aceştia urmează să fie preluaţi de Franţa. “Suntem europeni veniţi alături de maltezi pentru a începe această muncă”, a declarat presei Pascal Brice, director general OFPRA.

Citește și : Acuzată în Occident că difuzează informaţii false, Rusia contraatacă activ şi acuză ţările occidentale de dezinformare (AFP)

Mai multe ţări s-au angajat să primească migranţi de pe Lifeline, între care Italia, Spania şi Portugalia. Franţa intenţionează să se bazeze pe dreptul la azil pentru a-i putea alege pe cei pe care îi va primi.

“Criteriile vizează protecţia şi dreptul la azil, fiind legate de vulnerabilitatea persoanelor”, a explicat Pascal Brice, sosit în Malta miercuri 27 iunie. “Acestea sunt criterii obişnuite, cărora noi le verificăm veridicitatea”, a spus el în continuare.

Citește și : Secretarul general al ONU lansează un nou apel „la încetarea imediată a operaţiunilor militare” în sud-vestul Siriei

Selecţia se face în colaborare cu autorităţile malteze. Munca constă în refacerea istoriei fiecărui migrant, iar aceasta ar putea lua alte câteva zile.

Tags: europenifrantaLifelineMaltamigrantiOfpra
Categorii: Diaspora