Franța: Infractorul care a evadat dintr-o închisoare din Paris a fost văzut într-o mașină plină cu exploziv în orașul Sarcelles

Publicat:

Redoine Faïd, infractorul care a evadat în data de 1 iulie dintr-o închisoare din Paris cu ajutorul unui elicopter, a fost văzut marți într-o mașină plină cu exploziv, în orașul Sarcelles din Franța, relatează cotidianul Le Monde, potrivit agerpres.

Acesta este căutat de aproape o lună, după ce a evadat în data de 1 iulie din penitenciarul Réau din regiunea Seine-et-Marne, cu ajutorul unui elicopter care a aterizat în curtea închisorii, la bordul căruia se aflau trei complici înarmați.


Citește și : Bilanțul atacurilor comise de gruparea jihadistă Statul Islamic în sudul Siriei a ajuns la peste 100 de morți (OSDO)

Redoine Faïd a fost văzut marți, 24 iulie, într-o mașină care a fost ulterior abandonată într-o parcare din Sarcelles, cu exploziv la bord, au declarat miercuri surse din poliție.

„A fost reperat marți, în jurul orei 16.30, de către o echipă de control a jandarmeriei, alături de încă o persoană”, au declarat polițiștii.

Jandarmii au pornit în urmărirea mașinii, împreună cu o echipă de polițiști. Mașina a intrat în parcarea subterană a unui centru comercial și cei doi suspecți au luat-o la fugă, părăsind mașina.

În portbagajul acesteia, polițiștii au găsit exploziv și plăcuțe false de înmatriculare.

Fără să comenteze informațiile apărute, parchetul de la Paris a comunicat pentru cotidianul Le Monde că „în urma depistării acestui vehicul în Sarcelles, parchetul din zona Pontoise s-a desesizat, cetând jurisdicția parchetului din Paris”.

În data de 10 iulie, anchetatorii au găsit o geantă în orașul Oise, plină cu armament, despre care se crede că a fost folosită în timpul evadării.

Citește și : Polonia a închis zeci de plaje din cauza algelor toxice

Nicio persoană nu a fost rănită în urma evadării, care a durat doar câteva minute. Elicopterul folosit în evadare a fost descoperit incendiat în zona orașului Gonesse.

Faïd, condamnat la 25 de închisoare pentru un jaf armat în urma căruia a decedat un ofițer de poliție din Villiers-sur-Marne, a evadat în aprilie 2013 din penitenciarul Lille-Sequedin, fiind prins după o lună și jumătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.