Franța: Jawad Bendaoud, care a asigurat cazarea a doi dintre autorii atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie 2015 a fost eliberat

Publicat:

Jawad Bendaoud, care i-a cazat pe doi dintre autorii atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie 2015, a fost eliberat miercuri de un tribunal corecţional de la Paris, în contextul în care parchetul a cerut să fie condamnat la patru ani de închisoare, relatează AFP.

”Nu s-a dovedit că Jawad Bendaoud a asigurat cazarea unor terorişti”, a declarat preşedinta Isabelle Prévost-Desprez, potrivit news.ro .


Jawad Bendaoud, care a fost judecat de la 24 ianuarie în legătură cu o ”tăinure de răufăcători terorişti”, a ridicat braţele, a bătut pe umăr jandarmi şi şi-a îmbrăţişat avocatul la anunţarea hotărârii.

Citește și : Statele europene au cea mai rapidă creştere a bugetelor apărării (raport IISS)

El a fost acuzat că i-a asigurat cazarea presupusului organizator al atentatelor de la 13 noiembrie 2015, Abelhamid Abaaoud, după acest masacru soldat cu 130 de morţi şi peste 400 de răniţi, scrie Reuters.

Ministerul Public a cerut condamnarea acestui infractor multirecidivist, judecat de tăinurie de terorişti, la patru ani de închisoare.

Mohamed Soumah, inculpat împreună cu el, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Tribunalul a fost sever şi cu un al treilea bărbat, singurul care a compărut în libertate, dar considerat de către reprezentantul Ministerului Publuc ca având ”profilul cel mai îngrijorător” dintre cei trei inculpaţi.

Youssef Aït-Boulahcen, un ambulanţier în vârstă de 25 de ani, un văr al lui Abdelhamid Abaaoud, a fost condamnat la patru ani închisoare – dintre care trei cu suspendare -, fără mandat de depunere, după ce a fost găsit vinovat de nedenunţarea unei fapte teroriste.

Documente salafiste, jihadiste sau antisemite şi un montaj implicând o fotografie a lui Abaaoud au fost găsite în telefoanele sale mobile şi pe computerul său.

Ministerul Public i-a mai reproşat că nu a semnalat niciodată radicalizarea surorii sale, Hasna Aït-Boulahcen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.