Franţa lansează un ‘mesaj de pace lumii musulmane’ după atacul de la Nisa

Publicat:

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat joi un ‘mesaj de pace lumii musulmane’, subliniind că Franţa este ‘ţara toleranţei, nu a ‘dispreţului sau respingerii’, după un nou atentat islamist, soldat cu trei morţi la Nisa, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Nu ascultaţi vocile care încearcă să alimenteze neîncrederea. Să nu ne lăsăm prinşi în extremismele unei minorităţi de manipulatori’, a spus Le Drian în Adunarea Naţională.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

La două săptămâni după ce un profesor a fost decapitat în regiunea pariziană de un islamist de origine cecenă, un atentat care a şocat Franţa, joi dimineaţă trei persoane au fost înjunghiate mortal într-o biserică din Nisa.

Potrivit unor surse, agresorul, care a strigat ‘Allah Akbar’ în momentul atacului, este un migrant tunisian în vârstă de 21 de ani sosit recent pe insula Lampedusa, în Italia, de unde a intrat în Franţa la sfârşitul lui septembrie.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

El a fost rănit în cursul intervenţiei poliţiei şi transportat la spital.

‘Nu vom ceda nimic’ din valorile care fac Franţa, în special ‘libertatea de a crede şi de a nu crede’, a spus preşedintele Emmanuel Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.