Franța : Macron va anunţa măsuri în domeniul social

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, confruntat cu o vară dificilă şi cu o popularitate în scădere în sondaje, va da startul activităţii politice de toamnă prin câteva anunţuri majore pe teme sociale, notează dpa, potrivit agerpres.

Macron va anunţa săptămâna viitoare un plan de combatere a sărăciei, iar peste două săptămâni măsuri de îmbunătăţire a serviciilor spitaliceşti, a precizat prim-ministrul Edouard Philippe, după şedinţa de guvern de miercuri.


Citește și : Theresa May spune că cei doi bărbaţi care l-au otrăvit pe Serghei Skripal sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse – VIDEO

Philippe a ţinut însă să scoată în evidenţă reformele economice şi fiscale ale preşedintelui, afirmând că scopul lor este să îi readucă pe şomeri în câmpul muncii şi să crească salariile nete.

Opoziţia de stânga, în special, l-a acuzat pe în mod repetat pe Macron că ar fi ‘preşedintele celor bogaţi’, iar sondaje de opinie arată cu regularitate că o majoritate dintre francezi îi consideră politicile ‘injuste’.

Francezii sunt ‘extrem de ataşaţi’ de statul lor social foarte protector, a recunoscut premierul Philippe, ‘dar ei mai ştiu şi că sistemul actual nu funcţionează aşa cum ar trebui’.

Un sondaj Ifop publicat marţi de revista Paris Match arată că doar 31% dintre francezi mai sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui, acesta fiind cel mai scăzut nivel de la preluarea mandatului de către Macron, în mai 2017.

Citește și : Toyota cheamă în service peste 250.000 de maşini hibrid

O vară care a început pentru acesta cu un scandal legat de agresarea unor protestatari de către un colaborator apropiat al său s-a încheiat săptămâna trecută cu demisia ministrului ecologiei, Nicolas Hulot. Cunoscutul ecologist a acuzat guvernul că nu tratează cu suficientă seriozitate problemele de mediu.

Miercuri, Edouard Philippe a promis că înlocuitorul lui Hulot, fostul preşedinte al Adunării Naţionale, Francois de Rugy, va reuşi ‘să accelereze şi mai mult tranziţia ecologică’ în Franţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.