X

Franța : Marine Le Pen încearcă relansarea Frontului Naţional în cadrul unui congres

Sute de membrii ai Frontului Naţional se reunesc sâmbătă, la Lille (nordul Franţei), în cadrul unui congres considerat de către lidera partidului, Marine Le Pen, drept o încercare de relansare a formaţiunii de extremă-dreapta, transmit AFP şi dpa.

La finalul reuniunii, care se va încheia duminică, Marine Le Pen (49 de ani) – care a obţinut 34% din voturi în alegerile prezidenţiale de anul trecut, câştigate de centristul Emmanuel Macron – urmează să anunţe noul nume al partidului pe care îl conduce, fondat de tatăl său, Jean-Marie Le Pen. Acesta din urmă a fost exclus din toate funcţiile executive din partid în urma comentariilor sale repetate în care a minimizat semnificaţia Holocaustului, însă potrivit regulamentelor actuale el a putut rămâne preşedinte onorific pe viaţă al FN, potrivit agerpres.

Lidera formaţiunii, Marine Le Pen, susţine că Frontul Naţional este în prezent un partid pregătit pentru a construi alianţe mai extinse la nivel european.

Citește și : SUA pregătește un acord pentru ca Australia să nu plătească taxe asupra importurilor de aluminiu şi oţel

Totuşi, în urma prestaţiei dezastruoase a liderei FN din dezbaterea televizată contra lui Emmanuel Macron înaintea alegerilor de anul trecut, în interiorul partidului s-au înmulţit vocile care pun sub semnul întrebării oportunitatea rămânerii Marinei Le Pen la conducerea Frontului Naţional.

Tags: congresEmmanuel MacronJean-Marie Le PenLilleMarine Le Penrelansare
Categorii: Diaspora