X

Franța: Marion Maréchal şi-a lansat proiectul unei şcoli de ştiinţe politice la Lyon

Fosta deputată a frontului Naţional (FN, extremă dreapta) Marion Maréchal şi-a lansat oficial, marţi, proiectul unei şcoli de ştiinţe politice la Lyon, care va promova ca valoare inclusiv o ”înrădăcinare în identitatea culturală”, relatează AFP, potrivit news.ro .

Instituţia, care va fi deschisă în septembrie, în noul cartier Confluence, este intitulată Institutul de ştiinţe sociale, economice şi politice (Institut de sciences sociales, économiques et politiques – ISSEP), plasându-se, astfel, pe acelaşi teren cu Instituts d’études politiques (IEP) şi Sciences Po Lyon.

Citește și : Hawaii: Lava vulcanului Kilauea amenință o uzină geotermală de pe Insula Mare

Marion Maréchal va fi conducătoarea generală a şcolii.

Consiliul ştiinţific va fi co-pilotat de Patrick Louis şi Jacques de Guillebon.

Primul este profesor de economie şi geopolitică la Ecole de management a Universităţii Lyon 3 şi secretar general al Mouvement pour la France (MPF) a lui Philippe de Villiers. Al doilea, în vârstă de patruzeci de ani, conduce redacţia unui tânăr lunar – L’Incorrect – lansat în septembrie de apropiaţi ai lui Marion Maréchal.

Ultimele primi pagini ale lunarului dau o idee despre linia sa editorială – ”ieşirea din 68”, ”100% conservator” sau omul occidental ”presupus vinovat”.

”Obiectivul institutului este să formeze decidenţi economici şi politici polivalenţi şi cultivaţi care să poată să-şi pună ambiţiile în serviciul unor proiecte utile societăţii”, se precizează într-un comunicat.

Se va pune accentul pe patru valori esenţiale – ”excelenţă, etica în exercitarea responsabilităţilor profesionale, înrădăcinarea în identitatea culturală şi angajamentul în serviciul celorlalţi şi a ţării sale”, se mai precizează în comunicat.

Elevii vor putea să urmeze un masterat de doi ani şi o formare continuă. Învăţământul va fi asigurat de universitari şi actori ai societăţii civile.

Site-ul şcolii era dificil accesibil marţi, având în vedere afluenţa, potrivit instituţiei, care a explicat pe Twitter că este pe cale să ”restabilească situaţia”.

Nepoata lui Jean-Marie Le Pen – care doreşte de-acum să nu-i mai fie menţionată apartenenţa sa la familia Le Pen – a ales Lyonul, fieful lui Gérard Collomb, unde extrema dreaptă realizează scoruri inferioare mediei naţionale, dar unde mediile tradiţionaliste catolice, cărora ea le este aproiată, sunt foarte implantate.

Fosta deputată – catalogată o ”stea în ascensiune” a extremei drepte de sulfurosul fost consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon – s-a declarat, pe Twitter, ”mândră” să participe la această ”nouă aventură” şi ”să contribuie la emergenţa unei generaţii pregătite să întreprindă şi să înfrunte provocările de mâine”.

Citește și : Egipt: Armata şi-a intensificat demolările de locuinţe în regiunea Sinai (HRW)

Mesajul său a fost repostat de deputatul FN Louis Aliot, partenerul preşedintei FN Marine Le Pen.

Marion Maréchal, care a ieşit din politică după eşecul mătuşii sale în alegerile prezidenţiale în mai 2017, şi-a făcut o întoarcere remarcată, în februarie, în faţa cremei conservatorismului american, la Washington, unde a promis să-i redea Franţei ”măreţia”.

Ea urmează să se exprime pe 31 mai, la Paris, într-o serată consacrată evenimentelor din mai 1968

Tags: Donald Trumpextrema dreaptaFNfrantaGerard CollombLyonMarion Maréchalştiinţe politice
Categorii: Diaspora