X

Franţa NU are niciun motiv să renunţe la vaccinul AstraZeneca

Franţa urmează să reia utilizarea vaccinului AstraZeneca vineri, la o zi după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că beneficiile în ceea ce priveşte protecţia împotriva COVID-19 depăşesc posibilele riscuri de efecte secundare.

Nu există niciun motiv pentru ca Franţa să respingă vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Citește și : Phenianul TAIE legăturile cu Malaezia, după extrădarea unui nord-coreean în SUA

Un număr de 15 ţări, printre care Germania, Franţa şi Italia, au suspendat preventiv utilizarea acestui vaccin după semnalarea unor efecte secundare precum dificultăţi de coagulare a sângelui şi formarea unor cheaguri de sânge.

La 29 ianuarie, EMA a dat undă verde acestui vaccin dezvoltat de laboratorul britanico-suedez AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Premierul francez Jean Castex a anunţat că va fi vaccinat vineri cu acest ser.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei americane acuză China că ameninţă stabilitatea mondială

Totodată, şeful guvernului francez a anunţat joi un nou lockdown de o lună pentru Paris şi alte zone ale ţării după o creştere a cazurilor de COVID-19 cu noile variante de coronavirus mai contagioase.

Gabriel Attal a declarat pentru radio RTL că guvernul îşi va intensifica eforturile pentru a se asigura că un număr cât mai mare de persoane vor lucra de acasă, mai degrabă decât de la birou.

Tags: Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)AstraZenecacoronaviruscovid-19frantaGabriel AttalJean Castexvaccin
Categorii: Externe