Franţa NU mai primeşte gaze ruseşti prin conductă

Publicat:

Compania care gestionează reţeaua de transport de gaze din Franţa, GRTgaz, a anunţat vineri că nu mai primeşte gaze ruseşti prin conductă începând din data de 15 iunie, în contextul întreruperii fluxului fizic între Franţa şi Germania, informează AFP, potrivit agerpres.

Franţa mizează pe Rusia pentru aproximativ 17% din necesarul său de gaze naturale, care poate ajunge prin gazoducte sau sub formă lichidă, prin intermediul navelor de gaze lichefiate. În cazul Franţei, marea majoritate a gazelor importate ajung în mod normal prin gazoduct, printr-un singur punct de interconexiune cu Germania.


Citeşte şi: Ucraina ameninţă să distrugă podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci – Black News

Acest flux fizic de gaze între Germania şi Franţa a fost redus la 60 de Gigavaţi oră pe zi de la începutul anului, adică 10% din capacitatea punctului de intereconectare. Însă în ultimele două zile, fluxul fizic de gaze între Franţa şi Germania a fost oprit, anunţă GRTgaz.

Compania franceză a precizat că nu cunoaşte motivul acestei întreruperi dar ea intervine într-un moment în care Gazprom şi-a redus considerabil livrările de gaze spre Germania, via gazoductul Nord Stream 1.

Citeşte şi: Olaf Scholz spune că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea ‘dura foarte mult’ – Black News

Cu toate acestea, Franţa importă în continuare gaze naturale din alte ţări, printre care se numără în special Spania, care recent şi-a majorat livrările. De asemenea, Franţa şi-a majorat achiziţiile de gaze lichefiate, astfel că în prezent terminalele pentru gaze lichefiate funcţionează la capacitate maximă, susţine GRTgaz.

Compania care gestionează reţeaua de transport de gaze din Franţa a mai informat că în prezent stocurile strategice de gaze sunt la un grad de umplere de 56%, peste nivelul obişnuit de 50% înregistrat la acest moment al anului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.