Franța: O femeie a fost lovită mortal de o maşină în timpul unei manifestație a “Vestelor galbene”

Publicat:

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de “Vestele galbene” după ce a fost lovită de o maşină a cărei şoferiţă a intrat în panică, a anunţat ministrul de interne francez Christophe Castaner, relatează AFP, scrie Agerpres.

La Pont-de-Beauvoisin, în Savoia, conducătoarea auto care îşi ducea fiica la medic a fost cuprinsă de panică când manifestanţii au început să lovească în maşină. Ea a forţat trecerea, lovind o femeie, a precizat ministrul.


Citește și : Pence: Asasinii jurnalistului Khashoggi vor da socoteală în faţa SUA

Această manifestaţie, ca şi multe altele organizate în Franţa pentru a protesta împotriva creşterii taxelor pe carburant, nu a fost anunţată.

Manifestanta ucisă era în vârstă de circa 50 de ani, a precizat Ministerul de Interne.

În stare de şoc, şoferiţa a fost plasată în arest preventiv.

“Am fost anunţat că şi la Sélestat (departamentul Bas-Rhin) a avut loc un accident cu consecinţe grave, dar victima nu a murit”, a adăugat ministrul, la finalul unei reuniuni de tip videoconferinţă cu toţi prefecţii.

“Nivelul nostru de îngrijorare este maxim”, a declarat Christophe Castaner, care le-a cerut protestatarilor “să ia toate măsurile de prevenţie şi de securitate”. “Dreptul de a manifesta este esenţial în această ţară, trebuie să-l protejăm, dar trebuie să facem şi în aşa fel încât o organizare minimală a manifestaţiilor să evite genul acesta de dramă”.

La Grasse, în departamentul Alpes-Maritimes, un automobilist “a încercat să forţeze un baraj” la un sens giratoriu, lovind un poliţist care a fost “rănit uşor”, a anunţat prefectura. Bărbatul a fost reţinut.

La Grande-Synthe, două manifestante au fost de asemenea rănite uşor vineri seară în condiţii similare.

Citește și : Submarinul argentinian San Juan – localizat în Oceanul Atlantic, la un an după dispariția sa

În total, potrivit ministrului de interne, în Franţa mişcarea “Vestelor galbene” a mobilizat peste 1.000 de proteste, la care participă circa 50.000 de manifestanţi.

Pe întreg teritoriul există “1.083 de puncte de tensiune şi 50.000 de persoane adunate”, a declarat ministrul. Sunt blocate unele puncte de acces, dar nicio axă strategică, a precizat Castaner.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.