X

Franța: O femeie a fost lovită mortal de o maşină în timpul unei manifestație a “Vestelor galbene”

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de “Vestele galbene” după ce a fost lovită de o maşină a cărei şoferiţă a intrat în panică, a anunţat ministrul de interne francez Christophe Castaner, relatează AFP, scrie Agerpres.

La Pont-de-Beauvoisin, în Savoia, conducătoarea auto care îşi ducea fiica la medic a fost cuprinsă de panică când manifestanţii au început să lovească în maşină. Ea a forţat trecerea, lovind o femeie, a precizat ministrul.

Citește și : Pence: Asasinii jurnalistului Khashoggi vor da socoteală în faţa SUA

Această manifestaţie, ca şi multe altele organizate în Franţa pentru a protesta împotriva creşterii taxelor pe carburant, nu a fost anunţată.

Manifestanta ucisă era în vârstă de circa 50 de ani, a precizat Ministerul de Interne.

În stare de şoc, şoferiţa a fost plasată în arest preventiv.

“Am fost anunţat că şi la Sélestat (departamentul Bas-Rhin) a avut loc un accident cu consecinţe grave, dar victima nu a murit”, a adăugat ministrul, la finalul unei reuniuni de tip videoconferinţă cu toţi prefecţii.

“Nivelul nostru de îngrijorare este maxim”, a declarat Christophe Castaner, care le-a cerut protestatarilor “să ia toate măsurile de prevenţie şi de securitate”. “Dreptul de a manifesta este esenţial în această ţară, trebuie să-l protejăm, dar trebuie să facem şi în aşa fel încât o organizare minimală a manifestaţiilor să evite genul acesta de dramă”.

La Grasse, în departamentul Alpes-Maritimes, un automobilist “a încercat să forţeze un baraj” la un sens giratoriu, lovind un poliţist care a fost “rănit uşor”, a anunţat prefectura. Bărbatul a fost reţinut.

La Grande-Synthe, două manifestante au fost de asemenea rănite uşor vineri seară în condiţii similare.

Citește și : Submarinul argentinian San Juan – localizat în Oceanul Atlantic, la un an după dispariția sa

În total, potrivit ministrului de interne, în Franţa mişcarea “Vestelor galbene” a mobilizat peste 1.000 de proteste, la care participă circa 50.000 de manifestanţi.

Pe întreg teritoriul există “1.083 de puncte de tensiune şi 50.000 de persoane adunate”, a declarat ministrul. Sunt blocate unele puncte de acces, dar nicio axă strategică, a precizat Castaner.

Tags: arest preventivbarajChristophe CastanerfrantamanifestatiemasinaSavoia
Categorii: Diaspora