Franţa: Patru ani de închisoare pentru “locatorul jihadiștilor”

Publicat:

Un tribunal francez l-a condamnat vineri la patru ani de închisoare pe bărbatul care a pus apartamentul său din Paris la dispoziţia a doi dintre responsabilii atacurilor din noiembrie 2015 din capitala franceză, soldate cu 130 de morţi, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Jawad Bendaoud, cunoscut şi ca “locatorul Daesh” (acronimul Statului Islamic în arabă) se face vinovat de ascundere de terorişti, a stabilit Curtea de Apel din Paris.


Citește și : Comisia Europeană: „12 aprilie este noul 29 martie”

Bendaoud, în vârstă de 32 de ani, a fost achitat în primă instanţă, anul trecut, şi susţine că nu ştia că cei cărora le închiriase apartamentul din Saint Denis erau căutaţi în legătură cu sângeroasele atacuri.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul creier al atentatelor, şi complicele său Chakib Akrouh, precum şi o asociată a acestora au fost ucişi la 18 noiembrie 2015 într-un raid al forţelor de securitate asupra apartamentului lui Bendaoud.

Vărul lui Abaaoud, Youssef Boulahcen, judecat alături de Bendaoud pentru nedenunţarea unui act terorist, a fost condamnat şi el vineri la patru ani de închisoare cu mandat de depunere, după ce primise iniţial patru ani, din care unul cu suspendare.

Este primul proces din Franţa după atacurile din 13 noiembrie, cele mai sângeroase din istoria Franţei, revendicate de Statul Islamic şi care au vizat teatrul Bataclan, mai multe localuri din estul Parisului şi stadionul Stade de France.

Salah Abdeslam, considerat singurul atacator rămas în viaţă, se află deocamdată în custodia autorităţilor franceze în aşteptarea procesului. El a fost deja condamnat la 20 de ani de închisoare în Belgia pentru tentativă de omor, după ce în martie 2016 a tras asupra poliţiştilor care îl descoperiseră întâmplător.

Citește și : Camera Comunelor a respins, pentru a treia oară, acordul Brexit

Jawad Bendaoud, implicat între altele în trafic de droguri, a fost condamnat miercuri şi într-un dosar distinct, tot în apel, la un an de închisoare pentru ameninţări cu moartea împotriva unei victime a atentatelor din noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.