X

Penelope Cruz a fost recompensată cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră

Actriţa spaniolă Penelope Cruz a fost recompensată cu un premiu Cesar onorific, ce i-a fost atribuit pentru întreaga carieră, vineri seară, la Paris, relatează lefigaro.fr.

Actriţa franceză Marion Cotillard a susţinut un discurs introductiv, în care a lăudat talentul interpretativ al colegei sale de breaslă, conform agerpres.

“Aura ta este magnetică, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Prezenţa ta este o sursă de inspiraţie. Eşti luminoasă. Ceea ce te face atât de luminoasă este libertatea ta. Penelope, te iubesc”, a declarat Marion Cotillard, care a rostit ultima propoziţie în limba spaniolă.

Citește și : Burkina Faso : Atac la sediul Statului Major al forţelor armate. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise

Penelope Cruz a primit premiul Cesar onorific din mâinile cineastului spaniol Pedro Almodovar, care, în momentul în care a păşit pe scenă, a fost întâmpinat de spectatorii prezenţi în sală cu aplauze şi ovaţii în picioare.

“Există ceva natural în ea, care îi aduce nobleţe şi strălucire”, a declarat Pedro Almodovar referindu-se la renumita actriţă spaniolă, considerată “muza” lui, înainte de a o compara cu alte artiste celebre, precum Sophia Loren, Juliette Binoche şi Marion Cotillard.

Penelope Cruz, foarte emoţionată, a rostit de mai multe ori cuvântul “mulţumesc”, în faţa spectatorilor care s-au ridicat în picioare pentru a o aplauda. “În această seară, vreau să mulţumesc vieţii. Nici în cele mai nebuneşti vise ale mele nu m-aş fi imaginat aici la Paris, pentru a primi acest premiu. Franţa a fost întotdeauna foarte generoasă cu mine”, a spus vedeta spaniolă.

“Marion, te iubesc”, i-a răspuns ea actriţei Marion Cotillard, înainte de a se adresa regizorului ei preferat, Pedro Almodovar. “Îţi mulţumesc pentru omagiul pe care îl aduci femeilor prin intermediul filmelor tale şi îţi mulţumesc că m-ai inclus în creaţia ta cinematografică”, a adăugat Penelope Cruz.

Cea de-a 43-a gală de decernare a premiilor Cesar are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Pleyel din Paris.

Tags: carierăfrantaparisPedro AlmodovarPenélope Cruzpremiu Cesar
Categorii: Social