Franța: Peste o femei ucise în 2017 în cadrul violenţelor conjugale

Publicat:

O sută nouă femei au fost ucise anul trecut în Franţa de partenerul de viaţă sau de fostul lor partener, aproape una la trei zile, faţă de 123 în 2016, a anunţat luni guvernul francez, care urmează să lanseze marţi o platformă online pentru raportarea violenţelor sexuale şi sexiste, relatează AFP, scrie Agerpres.

Pe lângă aceste 109 femei victime, 16 bărbaţi au fost ucişi de partenera de viaţă sau de fosta lor parteneră, iar 25 de copii au fost ucişi în cadrul violenţelor conjugale, potrivit datelor oferite de poliţie şi de jandarmerie şi date publicităţii de ministrul de interne Christophe Castaner şi de secretarul de stat pentru egalitatea între femei şi bărbaţi, Marlene Schiappa.


Citește și : Cinci ţări din UE cer Rusiei să restabilească libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci

‘Dacă sunt incluse sinuciderile şi victimele colaterale ale omuciderilor, numărul total de decese rezultate în urma acestor violenţe (conjugale) se ridică la 247 de persoane’, au afirmat într-un comunicat Christophe Castaner şi Marlene Schiappa.

Alături de ministrul justiţiei Nicole Belloubet, ei urmează să prezinte marţi dimineaţă la Guyancourt (Yvelines) un ‘portal online de raportare a violenţelor sexuale şi sexiste, disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână’, ceea ce va permite victimelor să contacteze prin chat poliţişti sau jandarmi special pregătiţi pentru astfel de cazuri.

Acest dispozitiv ‘este prima dintre etapele, tehnice şi politice, de eradicare’ a acestor violenţe, a declarat duminică premierul Edouard Philippe într-un articol publicat pe Facebook.

Aceste date au fost publicate cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţelor împotriva femeilor şi la două zile după ce 50.000 de persoane – potrivit organizatorilor – au mărşăluit în 50 de oraşe din Franţa, dintre care 30.000 la Paris (12.000 potrivit poliţiei).

Citește și : Parlamentul ucrainean aprobă decretul de instaurare a legii marțiale pentru 60 de zile

În fiecare an, aproape 220.000 de femei sunt victime ale violenţelor comise de către partenerul de viaţă sau de fostul lor partener. În plus, peste 250 de femei sunt violate în fiecare zi, iar una din trei femei a fost hărţuită sau agresată sexual la locul de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.