Franţa plănuieşte să trimită în provincie persoanele fără adăpost din Paris pe timpul JO 2024

Publicat:

Guvernul francez caută soluţii, în apropierea Jocurilor Olimpice 2024, pentru a încuraja miile de persoane fără adăpost, în mare parte migranţi, să părăsească regiunea pariziană pentru provincie, dar proiectul ridică deja semne de întrebare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Numeroşi hotelieri din Paris nu mai doresc să primească aceşti defavorizaţi ai soartei, pentru că se aşteaptă la un aflux de clienţi cu prilejul Cupei Mondiale de rugby din toamnă şi a Jocurile Olimpice de anul viitor. Peste 5.000 de camere vor fi astfel pierdute pentru cazarea de urgenţă a celor fără locuinţe.


Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

Din luna martie, guvernul francez a cerut prefecţilor, reprezentanţii săi din provincie, să înfiinţeze ”zone regionale de primire temporară” în aproape toate regiunile pentru a diminua presiunea asupra soluţiilor de cazare din zona pariziană.

Persoanele invitate să plece din Paris ar trebui să fie îngrijite timp de trei săptămâni în aceste ”ecluze” înainte de a fi ”orientate” către noua lor zonă.

Sistemul îi are în vedere în special pe migranţi, foarte numeroşi în regiunea pariziană şi care trăiesc în stradă sau în adăposturi de urgenţă. Dar nu sunt vizaţi doar aceştia, conform oficialilor guvernamentali.

Un asemenea centru desemnat este oraşul Bruz (18.000 locuitori), dar autorităţile locale şi-au manifestat deja nemulţumirea, criticând alegerea terenului care se învecinează cu o linie de cale ferată şi care este ”poluat de hidrocarburi şi metale grele”.

Începând cu 2021, guvernul Franţei a pus deja în aplicare un sistem similar, dar concentrat pe solicitatorii de azil.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

Potrivit unui raport parlamentar, făcut public marţi, acest sistem şi-a dovedit ”utilitatea şi eficienţa”, dar un sfert din persoanele vizate au refuzat să părăsească regiunea pariziană.

Raportul solicită statului să protejeze mai bine aleşii locali, deoarece aceste transferuri sunt ”subiectul instrumentalizării politice care a condus la ameninţări şi violenţe”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.