X

Franţa poate aplica ‘exemplul canadian’ pentru reconfigurarea politicii de imigraţie

Franţa poate lua exemplul “modelului canadian” pentru a-şi relansa imigraţia profesională, a sugerat marţi Curtea de Conturi într-un raport în care se pledează pentru o “modernizare” a politicii franceze în domeniul migraţiei, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Filiera de imigraţie profesională “ar putea fi modernizată şi diversificată pe baza modelului canadian, fondat pe obiective cantitative multianuale” şi “un sistem de selecţie individual”, scrie această jurisdicţie administrativă independentă într-un document de 184 de pagini intitulat “Intrarea, şederea şi primirea iniţială a persoanelor străine”.

Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

Într-un răspuns adresat Curţii de Conturi, Ministerul de Interne francez a exclus ipoteza canadiană “adaptată în principal la o ţară cu nevoi semnificative de mână de lucru fără posibilitatea de a mobiliza activele deja instalate” pe teritoriul său.

“Această situaţie nu este cea a Franţei (…) care trebuie să asigure în paralel integrarea în ocuparea forţei de muncă a persoanelor cu reşedinţa în Franţa, indiferent dacă sunt franceze sau străine”, a răspuns printre altele ministerul.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

Tags: Curtea de Conturifrantaimigratie
Categorii: Diaspora