Franța: Preşedintele Macron deplânge creşterea retoricii rasiste şi antisemite

Publicat:

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a deplâns marţi creşterea retoricii rasiste şi antisemite, ‘pe cale să se agraveze’ în suburbii, şi a radicalizării religioase, într-un discurs mult aşteptat în legătură cu aşa-numitele ‘cartiere prioritare’, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Există o muncă de combatere a retoricii rasiste şi antisemite pe care noi o vom continua’, a spus el, estimând că ‘trebuie să privim lucrurile în faţă: această tendinţă se înrăutăţeşte’.


Citește și : Hawaii: Lava vulcanului Kilauea amenință o uzină geotermală de pe Insula Mare

Însă, a subliniat el, ‘discursul antisemit nu este Franţa, discursul rasist nu este Franţa’.

Şeful statului a vorbit şi despre ‘problema radicalizării care, în anumite cartiere, a câştigat, este pe cale să câştige şi este în creştere’.

‘Acest lucru se aplică tuturor zonelor şi nu este rezervat cartierelor, chiar dacă este o problemă specifică, după cum bine ştim, în cartierele cele mai dificile’, a subliniat el, menţionând că ‘unii, în numele religiei, sunt pe cale să construiască căile radicalizării’ cu ‘un vis al morţii’.

‘Premierul (Edouard Philippe) a anunţat în februarie o strategie foarte structurată de luptă împotriva radicalizării’ şi un coordonator va fi prezentat în câteva zile pentru ‘a asigura implementarea pe deplin a acestei strategii’, a reamintit el.

Citește și : Egipt: Armata şi-a intensificat demolările de locuinţe în regiunea Sinai (HRW)

‘Republica nu trebuie să vorbească despre credinţele religioase’, ci trebuie să ‘le ofere tuturor cetăţenilor posibilitatea de a crede sau de a nu crede’ în respectarea ‘regulilor Republicii’, a mai spus Emmanuel Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.