X

Franţa pune la bătaie resurse financiare şi umane pentru anchetarea masacrelor din Ucraina

Franţa va oferi resurse financiare şi umane pentru a sprijini investigaţiile asupra masacrelor atribuite forţelor ruse din Ucraina, a anunţat marţi seară Palatul Elysée după o conversaţie telefonică între preşedintele Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP, potrivit agerpres.

Referindu-se la “şocul şi emoţia provocate în Franţa de imaginile cu crimele comise în Bucea şi în alte localităţi”, preşedintele Macron a subliniat “disponibilitatea Franţei de a sprijini justiţia internaţională şi de a contribui la activităţile de investigare şi documentare a violenţelor comise împotriva civililor, pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere”.

Citește și: EXPLOZII în regiunea Liov din vestul Ucrainei – Black News

Parisul oferă o “contribuţie financiară excepţională de 490.000 de euro activităţilor Curţii Penale Internaţionale şi a anticipat plata contribuţiei sale anuale care se ridică la 13 milioane de euro. S-a oferit, de asemenea, să pună la dispoziţia CPI doi magistraţi şi zece jandarmi, a informat Palatul Elysée într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Ca-n vremurile bune: Barack Obama şi Joe Biden s-au revăzut la Casa Albă – Black News

De asemenea, Franţa se oferă să trimită în Ucraina “o echipă tehnică care să examineze dovezile crimelor comise”.

Tags: Emmanuel MacronfrantaPalatul ElyseerusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina