Franţa nu va recunoaşte declararea unilaterală a independenţei în Catalonia

Publicat:

Franţa nu va recunoaşte Catalonia dacă această regiune a Spaniei îşi va declara în mod unilateral independenţa, a declarat luni ministrul francez al afacerilor europene, Nathalie Loiseau, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Dacă ar fi să existe o declaraţie de independenţă, ea ar fi unilaterală şi nu ar fi recunoscută’, a afirmat Nathalie Loiseau la postul de televiziune CNews.


‘Catalonia nu poate fi definită prin votul organizat de mişcarea de independenţă acum o săptămână’, a mai spus ministrul francez, potrivit căruia ‘această criză trebuie să fie rezolvată prin intermediul dialogului la toate nivelurile politicii spaniole’.

Citeşte şi: Mariano Rajoy este categoric: ‘Spania NU va fi divizată’

O decizie pripită de recunoaştere a independenţei în urma unei declaraţii unilaterale ar echivala pentru Franţa cu fuga de responsabilitate, a mai explicat Nathalie Loiseau.

‘Dacă ar fi recunoscută independenţa – ceea ce nu se află în discuţie – consecinţa cea mai imediată ar fi aceea că (Catalonia) ar părăsi automat Uniunea Europeană’, a subliniat ministrul francez al afacerilor europene pentru CNews.

Premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, urmează să se adreseze marţi parlamentului regional, iar ulterior forul legislativ ar putea discuta declararea independenţei în urma referendumului de la 1 octombrie la care au votat, potrivit guvernului catalan, peste 2,2 milioane din cei 5,3 milioane de cetăţeni ai provinciei (43,03%), 90,18% pronunţându-se pentru secesiunea faţă de Spania.

Şeful executivului de la Madrid, Mariano Rajoy, a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru cotidianul El Pais, că guvernul său ar putea face uz de prerogativele constituţionale pentru a suspenda autonomia provinciei Catalonia şi a împiedica secesiunea acesteia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.