X

Franţa renunţă la proiectul de a înscrie în Constituţie lupta împotriva schimbărilor climatice

Prim-ministrul francez Jean Castex a declarat marţi că o iniţiativă de a înscrie în Constituţie combaterea schimbărilor climatice ia sfârşit, după ce Senatul a votat pentru a bloca organizarea unui referendum constituţional pe acest subiect, transmite Reuters, potrivit agerpres

Camera legislativă superioară a votat luni împotriva planurilor de referendum, care fusese propus de preşedintele Emmanuel Macron drept răspuns la criticile că nu acţionează suficient pentru protejarea planetei.

Citește și : În pofida vaccinărilor, Israelul atinge un număr record de contagieri cu varianta Delta

‘Acest vot, din păcate, pune capăt procesului de amendare a Constituţiei, despre care noi continuăm să credem că este esenţial pentru ţara noastră’, a spus prim-ministrul Castex. ‘Este profund regretabil’, a adăugat el în faţa Adunării Naţionale.

Potrivit Franceinfo, Castex a luat act de noul refuz al Senatului de a vota în aceiaşi termeni ca şi Adunarea Naţională proiectul de a înscrie în Constituţie lupta împotriva schimbărilor climatice.

Senatul, cu majoritate de dreapta, a adoptat luni, în a doua lectură, o formulare potrivit căreia Franţa ‘acţionează pentru prezervarea mediului şi a diversităţii biologice şi împotriva schimbărilor climatice’, o formulare care exclude în continuare termenul de ‘garantează’, la care ţinea executivul.

Citește și : Patru pedofili germani au fost CONDAMNAȚI pentru violuri repetate asupra unor minori

Tags: constitutieEmmanuel MacronfrantaJean Castex
Categorii: Diaspora