X

Franţa RIDICĂ restricţiile anti-COVID-19 la locul de muncă

Franţa renunţă la restricţiile anti-COVID-19 la locul de muncă, informează DPA, potrivit agerpres.

De lunea viitoare, nu va mai fi obligatorie purtarea măştii sau respectarea distanţării sociale la locul de muncă şi în sălile de mese ale companiilor, a precizat marţi, la Paris, ministrul Muncii, Élisabeth Borne.

Citeşte şi: Zelenski retrage forţele de menţinere a păcii ucrainene din toată lumea – Black News

Decretul privind normele anti-coronavirus la locul de muncă, care a fost în vigoare circa doi ani, va fi abrogat.

Situaţia infectărilor cu coronavirus în Franţa s-a îmbunătăţit vizibil în ultimele săptămâni. Rata de incidenţă pe şapte zile – numărul cazurilor noi de infectare înregistrate într-un interval de o săptămână la 100.000 de locuitori – a fost recent de 538.

Citeşte şi: Zelenski face marele anunț: Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia despre Donbas – Black News

Începând cu lunea viitoare, francezii vor putea merge din nou la restaurante, cinematografe, muzee şi evenimente sau călători cu trenuri pe distanţe lungi fără să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, a trecerii prin boală sau să prezinte rezultatul negativ al unui test recent.

Obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise va fi de asemenea ridicată cu excepţia mijloacelor de transport în comun.

Tags: coronaviruscovid-19Elisabeth Bornefrantarestricții
Categorii: Diaspora