X

Franța salută un ‘semnal pozitiv’ dacă retragerea militară rusă se va confirma

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a salutat marţi un ‘semnal pozitiv’ dacă informaţiile cu privire la o retragere militară rusă de la frontiera cu Ucraina se vor confirma, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Dacă ele se vor confirma, ar fi un semnal pozitiv, un semn de dezescaladare la care îndemnăm de săptămâni’, a reacţionat Attal.

Citește și : Una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Marea Britanie îşi închide definitiv porţile

El a mai declarat că ‘sunt prevăzute discuţii la nivel de şefi de stat şi mai ales cu preşedintele Republicii, inclusiv în orele următoare’, şi a confirmat că Emmanuel Macron şi-a modificat agenda de marţi după-amiaza.

Rusia a anunţat marţi revenirea în garnizoanele lor a unor unităţi desfăşurate în apropierea frontierei cu Ucraina, un prim semn de destindere.

Anunţul a intervenit exact înaintea întrevederii cancelarului german Olaf Scholz cu preşedintele rus Vladimir Putin la Kremlin.

‘Aceasta ar confirma, de asemenea, că noi am avut dreptate să reluăm dialogul, reamintesc că preşedintele Republicii, deplasându-se la Moscova, discutând cu Vladimir Putin, a reiniţiat un dialog cu Rusia, tocmai pentru a se ajunge la o stabilizare, chiar la o dezescaladare’, a subliniat purtătorul de cuvânt francez, insistând totodată asupra ‘unităţii între aliaţi’.

Citește și : Boris Johnson se bazează pe spionii săi: ‘Informaţiile încă nu sunt încurajatoare!’

‘De la începutul acestei crize, noi am dorit cu adevărat să păstrăm, în ce priveşte Franţa, o linie de prudenţă, de rigoare şi mai ales de muncă şi de dialog, în consecinţă nu am reacţionat niciodată exagerat, nici într-un sens, nici în celălalt’, a dat el asigurări.

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova pe 7 februarie, iar a doua zi cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, aminteşte France Presse.

Tags: Emmanuel MacronfrontieraGabriel AttalkremlinucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora