Franţa şi Polonia ‘anchetează’ asupra generării unor certificate verzi europene false

Publicat:

“Autorităţi naţionale din Franţa şi Polonia anchetează” asupra utilizării unor chei criptografice pentru a genera coduri QR pentru certificate verzi europene false, a anunţat vineri Comisia Europeană, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Avem cunoştinţă într-adevăr de manipulări prezumate frauduloase ale codului QR al certificatului COVID european”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru AFP vineri.


Citește și : Austria înregistrează aproape 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore

“Potrivit informaţiilor disponibile, cheile criptografice utilizate pentru a semna certificatele nu au fost compromise”, a subliniat el.

Din punctul de vedere al instituţiei, “certificatele au fost generate de persoane care au dispus de informaţii de identificare valabile pentru a avea acces la sisteme informatice naţionale”.

Statele membre ale reţelei eHealth au convenit “să blocheze certificatele frauduloase astfel încât ele să fie considerate ca nevalide de aplicaţiile de verificare” şi lucrează la “ameliorarea sistemelor de invalidare şi revocare, pentru a putea reacţiona şi mai rapid în astfel de cazuri”.

Citește și : Angela Merkel va efectua o vizită de adio în Franţa

Pista unei deficienţe tehnice este exclusă de Comisia Europeană, care estimează că este vorba mai degrabă despre o “acitivtate ilegală”.

În pofida incidentului, statele membre îşi reafirmă “întreaga încredere în sistemul de certificate digitale COVID al UE”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.