Franța somează Regatul Unit să numească un comisar european

Publicat:

Regatul Unit trebuie să numească un comisar european în viitoarea echipă condusă de germanca Ursula von der Leyen, chiar dacă Brexit-ul este programat pentru 31 ianuarie 2020, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin (foto), informează AFP, potrivit agerpres.

“Nu este o chestiune de apreciere, ci o chestiune de legislaţie”, a afirmat Amelie de Montchalin la postul francez Public Senat. “Dacă Regatul Unit este membru al Uniunii Europene, cum este la acest stadiu deoarece Brexit-ul nu a avut încă loc, legislaţia europeană spune că este nevoie de un comisar britanic (…) Legislaţia trebuie respectată”, a declarat ea.


Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

Bruxellesul i-a cerut din nou marţi Londrei să numească un candidat britanic, sperând la un răspuns “înainte de sfârşitul săptămânii”.

Regatul Unit ar fi trebuit să iasă din Uniunea Europeană (UE) la sfârşitul lui martie, însă, în lipsa unei majorităţi în Camera Comunelor pentru acordul de retragere negociat cu UE, Brexit-ul a fost amânat deja de trei ori. Noua dată a divorţului este acum fixată pentru 31 ianuarie 2020.

Premierul britanic Boris Johnson, care între timp a decis organizarea de noi alegeri la 12 decembrie, pare să nu audă cererea Bruxellesului, temându-se că numirea unui comisar ar alimenta dubii cu privire la dorinţa lui de a retrage Regatul Unit din UE, în plină campanie electorală.

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Dacă Londra ar decide în final să numească un candidat pentru funcţia de comisar european, teoretic doar pentru câteva săptămâni, el ar trebui de asemenea să fie aprobat de Parlamentul European.

Cu toate acestea, în UE este deja în curs o dezbatere juridică pentru a se decide dacă noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen ar putea începe să funcţioneze fără un comisar britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.