Franța: Un spărgător recidivist a evadat cu un elicopter din Închisoarea Seine-et-Marne

Publicat:

Un spărgător recidivist francez, Redoine Faïd, a evadat duminică, cu un elicopter, din Închisoarea Seine-et-Marne, în care era încarcerat, într-o operaţiune ”de câteva minute” care nu s-a soldat cu răniţi şi în care nu au fost luaţi ostatici, a declarat administraţia penticenciarelor pentru AFP, potrivit news.ro .

Faïd era încarcerat în închisoarea centrală de la Réau.


În cursul evadării, el a beneficiat de ajutorul unor bărbaţi ”puternic înarmaţi”, a precizat o sursă apropiată anchetei.

Citește și : Trei bărbaţi au fost decapitați, iar o şcoală a fost incendiată în estul Afganistanului

El a mai evadat de la Închisoarea Lille-Séquedin, în 2013.

O sursă apropiată dosarului a precizat că evadarea a avut loc ”cu un elicopter, cu trei complici”.

”Elicopterul a fost găsit la Gonesse” (Val d’Oise), o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri depărtare de închisoare, iar ”un dispozitiv de căutare a fost activat în întreaga Ile de France”, a adăugat această sursă.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, elicopterul ar fi plecat de la Bourget (Seine-Saint-Denis).

Poliţia Judiciară a fost sesizată, iar ”toate mijloacele sunt mobilizate în vederea localizării fugitivului”, a declarat o sursă de la Ministerul de Interne.

Unităţile teritoriale ale poliţiei şi jandarmeriei ”au fost alertate imediat cu privire la fapte”, iar ”dispozitive coordonate de control şi interceptare au fost infiinţate, care ţin cont de periculozitatea fugarului şi posibililor săi complici”.

Redouane Faïd, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat în apel, în aprilie, la 25 de ani de închisoare în urma unui jaf ratat în Val-de-Marne, soldat, în 2010, cu moartea poliţistei Aurélie Fouquet.

Citește și : Cehia: Partidul Comunist şi-a confirmat sprijinul pentru noul guvern de coaliţie condus de premierul Andrej Babis

El a fost condamnat în două rânduri, în procese cu juraţi, 2017, la zece ani de închisoare din cauza evadării din Închisoarea de la Lille-Séquedin, în 2013, şi la 18 ani de închisoare în legătură cu un atac vizând un furgon blindat în Pas-de-Calais, în 2011.

El a făcut apel îîmpotriva acestor două condamnări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.