Franţa stabileşte reguli stricte pentru desfăşurarea festivalurilor de vară

Publicat:

Festivalurile de vară vor putea continua în Franţa în acest an, în pofida crizei COVID-19 de durată, însă prezenţa publicului va fi limitată la 5.000 de persoane, care trebuie să stea pe scaune, a anunţat joi Ministerul Culturii din această ţară, relatează Reuters, potrivit agerpres.

De la festivaluri de jazz la teatru în aer liber, oraşe şi localităţi mai mici de pe teritoriul Franţei găzduiesc festivaluri de vară, însă restricţiile existente impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 şi lipsa de certitudine privind sfârşitul pandemiei i-au determinat pe organizatori să solicite Guvernului să clarifice situaţia.


Citeşte şi: Triplu gest făcut de americani în privinţa dosarului nuclear iranian

”Este esenţial să oferim vizibilitate organizatorilor noştri de festival care, la începutul anului, trebuie să decidă dacă să continue şi în ce format, chiar dacă pandemia va continua să creeze incertitudine”, a transmis Ministerul Culturii într-un comunicat.

Regulile vor fi aplicate atât în cazul evenimentelor desfăşurate în spaţii interioare cât şi a celor în aer liber.

O restricţie de circulaţie pe timp de noapte, de la ora 18:00 până la 6:00 este valabilă în prezent în Franţa. Restaurante, baruri, muzee, teatre şi sălile de concerte sunt închise. Adunările sunt limitate la 1.000 de persoane.

În cazul în care criza sanitară se deteriorează, limita privind numărul maxim de participanţi şi alte protocoale de siguranţă vor trebui modificate, a precizat ministerul.

Un fond de 30 de milioane de euro va fi pus la dispoziţie pentru a compensa festivalurile care sunt nevoite să facă modificări sau să-şi anuleze planurile, a mai anunţat instituţia.

”Cunoaştem puţin mai multe despre cadrul general, însă există în continuare zone de incertitudine; ceea ce este cert este că sezonul de festivale din 2021 nu va fi ca celelalte”, a declarat pentru AFP Aurélie Hannedouche din cadrul Syndicat des musiques nouvelles (Sma) după un interviu cu ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot.

Citeşte şi: Un fost parlamentar polonez vrea să fie PREŞEDINTE în Nigeria

Printre ”zonele gri” se află problema autorizării zonelor de bar/restaurant, care va depinde de reluarea activităţii ”în sectorul alimentar”, a spus Hannedouche.

”Vrem să ne organizăm festivalurile în această vară, dar nu cu orice preţ; ne aşteptăm la un cuvânt puternic din partea preşedintelui sau a prim-ministrului care să se angajeze să redreseze sectorul cultural”, a adăugat ea.

Din cauza pandemiei, sezonul 2020 a fost aproape inexistent pentru festivalurile de muzică din Franţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susţine că subestimarea determinării sale de către Occident poate avea consecinţe ‘tragice şi fatale’

Rusia susţine că subestimarea determinării sale de către Occident poate avea consecinţe 'tragice şi fatale' Vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov a susţinut marţi că...

UE prelungeşte până în martie 2026 protecţia pentru refugiaţii ucraineni

UE prelungeşte până în martie 2026 protecţia pentru refugiaţii ucraineni Uniunea Europeană a prelungit din nou marţi, până la data de 4 martie 2026, protecţia...

Mark Rutte va fi nominalizat oficial miercuri secretar general al NATO

Mark Rutte va fi nominalizat oficial miercuri secretar general al NATO Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez...

Ungaria spulberă entuziasmul Ucrainei: ‘Este departe de a îndeplini criteriile de aderare’ la UE

Ungaria spulberă entuziasmul Ucrainei: 'Este departe de a îndeplini criteriile de aderare' la UE Ministrul ungar al afacerilor europene, Janos Boka, a declarat marţi că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.