Franţa este ‘sufocată’ de cererile de azil. Cele mai multe solicitări vin din partea albanezilor

Publicat:

Franţa a depăşit anul trecut pragul de 100.000 de cereri de azil, potrivit cifrelor publicate de Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra), ce confirmă o creştere a numărului de dosare depuse de albanezi, care îl depăşeşte cu mult pe cel provenit din ţări în criză precum Afganistan ori Siria, transmite AFP.

În total, Ofpra a primit 100.755 de cereri de azil, o creştere de 17,5% comparativ cu  2016, indică raportul anual al Oficiului, publicat luni, cu puţin timp înaintea examinării în Adunarea Naţională a unui controversat proiect de lege privind azilul şi imigraţia.


Un ‘prag simbolic’ a fost atins, ‘fără ca aceasta să constituie un aflux masiv’, a declarat directorul general al Ofpra, Pascal Brice, în concluziile raportului.

Potrivit documentului, numărul cererilor depuse pentru prima dată (exceptând minorii şi reexaminările) a fost de 73.802.

Numărul cererilor depuse de albanezi a crescut cu 60%, ajungând la 12.131(inclusiv minori şi reexaminări), după ce deja cunoscuse o dublare în anul anterior.

Chiar dacă acest fenomen a înregistrat, potrivit Ofpra, o scădere în semestrul al doilea, el constituie o sursă de îngrijorare pentru guvernul francez, care a inclus în proiectul de lege mai multe măsuri vizând descurajarea cererilor abuzive.

Pe locurile următoare se situează cererile depuse de afgani (6.671), sirieni (5.824), haitieni (5.744) şi sudanezi (4.823).

O altă confirmare în raport este creşterea puternică a numărului de cereri depuse de cetăţeni din zona Africii de Vest francofone, mai ales din Cote d’Ivoire (mai mult decât dublu, ajungând la 3.745), Guineea (+50%, până la 4.292) şi Republica Democrată Congo (4.228).

Începutul anului 2018 este marcat de o ‘creştere importantă a numărului de cereri din partea albanezilor, o scădere a celei din partea haitienilor şi o creştere marcată a celei a georgienilor’, a menţionat Brice.

Dacă la aceste cifre se adaugă numărul cererilor depuse la prefecturi, dar ţinând de un alt stat din Uniunea Europeană în conformitate cu Regulamentul Dublin, bilanţul total ajunge la 121.200 de dosare, indică Ministerul de Interne. Procedura Dublin formează în prezent ‘36% din totalitatea acestor cereri de azil’. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.