Franța suspendă acordul cu Italia privind migranții din cauza scandalului Ocean Viking

Publicat:

Franța a suspendat planul de a prelua 3.500 de refugiați aflați în Italia, după ce Roma a refuzat acostarea navei Ocean Viking, cu 234 de migranţi la bord, potrivit mediafax.

Tensiunile dintre cei doi vecini au escaladat de când noul guvern italian a interzis navei Ocean Viking să acosteze cu peste 230 de migranți.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a denunțat “comportamentul inacceptabil” al Italiei.

Darmanin a avertizat asupra “consecințelor extrem de grave pentru relațiile noastre bilaterale” cu Italia. Pentru început, Franța nu va primi 3.500 de refugiați pe care convenise anterior cu Italia să îi primească, în semn de protest față de acțiunile Romei. De asemenea, el a declarat că Franța va lua măsuri pentru a întări controalele la granița cu Italia. anunță BBC.

Guvernul de dreapta al Italiei a ajuns la putere luna trecută sub conducerea Giorgia Meloni, care înainte de a deveni prim-ministru a promis să blocheze ambarcațiunile cu migranți care încearcă să părăsească Africa de Nord pentru a ajunge în Italia.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Ocean Viking a fost una dintre cele patru nave umanitare care au plecat spre Italia cu un total de peste 500 de migranți salvați în Mediterana.

Franţa a anunțat anterior că va primi în mod „excepţional” Ocean Viking. Nava urmează să sosească vineri în portul francez Toulon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.