X

Franța: Trei minori arestați în urma uciderii în bătaie a unui bărbat originar din Burkina Faso

Trei minori au fost plasaţi în arest preventiv luni, în cadrul unei anchete cu privire la uciderea, la Pau, a unui francez originar din Burkina Faso în vârstă de 32 de ani, omorât în bătaie, în stradă, vineri seara, de o bandă de adolescenţi, relatează AFP, potrivit news.ro .

Bărbatul – în vârstă de 32 de ani, născut în Burkina Faso dar de naţionalitate franceză şi ”cunoscut serviciilor de poliţie în regiunea pariziană” – a fost agresat violent vineri în jurul orei locale 19.00 (21.00, ira României), pe o esplanadă, într-un cartier popular din oraş.

Citește și : Donald Trump: China trebuie să fie puternică şi strictă la frontiera cu Coreea de Nord

Potrivit mai multor martori, audiaţi de anchetatori din cadrul poliţiei judiciare, bărbatul a fost lovit în mod violent de aproximativ 12 adolescenţi, dintre care unii au continuat să-l lovească pe când era la pământ.

La trei zile după fapte, anchetatorii au procedat luni dimineaţa la arestarea a trei persoane care locuiesc în cartier, a declarat pentru AFP procurorul Republicii Cécile Gensac. Este vorba despre trei minori, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Profilul bărbatului ucis a fost precizat, potrivit procurorului – ”victima nu era necunoscută serviciilor poliţiei din regiunea pariziană”, dar ”nu a mai făcut să se vorbească despre ea de la începutul lui 2016”. Victima a venit recent în regiunea Pau.

Potrivit cotidianului Sud Ouest, bărbatul a fost condamnat în regiunea pariziană de ”furt agravant” şi ”trafic de stupefiante” în perioada 2010-2015.

Cécile Gensac a precizat că, în acest stadiu al anchetei, ”nicio legătură nu s-a stabilit între trecutul său şi faptele care au avut loc”.

”FAPTE EXTREM DE GRAVE”

Autopsia victimei urma să aibă loc la Insititul medico-legal de la Toulouse.

Magistrata nu a stabilit, de asemenea, vreo legătură între această agresiune şi plasarea în arest prevenitv, duminică, a unui bărbat suspectat că a intrat cu maşina într-un tânăr, în cartier.

După aceste violenţe, familii aflate la picnic, locuitori din cartierul Saragosse, în estul oraşului, s-au aflat în stare de şoc.

Potrivit unor martori, citaţi de presa locală, victima a fost lovită extrem de violent, cu ”in par de lemn” şi un scaun. Veniţi la faţa locului, pompierii, a căror cazarmă se află în apropierea locului agresiunii, nu au putut să-l resusciteze pe bărbat.

Citește și : Polonia: Lech Walesa își exprimă sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi care protestează pentru ‘o viaţă demnă’

Primarul din Pau, preşedintele MoDem François Bayrou, citat de Sud Ouest, a denunţat ”fapte extrem de grave”, ”evenimente foarte grave, dramatice şi criminale”. El a evocat tineri ”adesea de origine străină” şi ”comportamente delincvente (…) pe fond de traficuri (…) care au legătură cu drogurile”.

”Se face totul în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate”, a declarat, într-un mesaj pe Twitter, ministrul de Interne Gérard Collomb.

“Cartierul Saragosse va dispune de zece poliţişti suplimentari în septembrie: s-a anunţat încă de la lansarea PoliceSécuritéQuotidien”, a adăugat el, referindu-se la noul dispozitiv al poliţiei de proximitate.

Tags: agresiuneanchetabarbatBurkina FasofrantaminoriPau
Categorii: Diaspora