Franţa trimite 66 de tone de ajutor umanitar în Polonia şi în R. Moldova pentru refugiaţii din Ucraina

Publicat:

Statul francez a trimis 33 de tone de ajutor umanitar în Polonia pentru a le veni în ajutor refugiaţilor ucraineni, a anunţat luni ministrul afacerilor interne francez Gerald Darmanin, iar peste 30 de tone de materiale umanitare vor pleca de asemenea spre Republica Moldova la începutul săptămânii, informează AFP, potrivit agerpres.

“Am trimis deja 33 de tone de material” în Polonia, unde au fugit mii de refugiaţi ucraineni după invadarea ţării lor de către Rusia”, a declarat ministrul francez la France 2, precizând că este vorba de “corturi, medicamente, hrană”, “tot ce ajută aceste persoane să fie primite în cele mai bune condiţii”.


Citeşte şi: Intră în vigoare sancţiunile dictate împotriva Băncii Centrale a Rusiei – Black News

“Peste 30 de tone” de ajutor umanitar vor pleca de asemenea “la începutul săptămânii” cu destinaţia Republica Moldova, a precizat pentru AFP anturajul ministrului.

Două avioane ale Securităţii Civile franceze, “pline cu medicamente”, urmează să ajungă în Polonia marţi, a adăugat ministrul Gerlad Darmanin.

Citeşte şi: Ruşii revendică ‘supremaţia aeriană’ în Ucraina şi acuză Kievul că foloseşte civilii ca scuturi umane – Black News

Franţa urmează să depună luni la Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie care “să garanteze un acces umanitar nestingherit, pentru a răspunde nevoilor urgente ale populaţiei rămase în Ucraina” invadată de Rusia, a anunţat duminică Palatul Eysee.

Potrivit unei estimări a ONU, UE trebuie să se pregătească pentru o criză umanitară “de proporţii istorice” în Ucraina, care ar putea genera “peste 7 milioane” de persoane refugiate în interiorul ţării, dacă ofensiva rusă va continua. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean În perioada 23-25 ​​iulie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba,...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

Rusia a doborât în cursul nopţii 75 de drone lansate de Ucraina

Rusia a doborât în cursul nopţii 75 de drone lansate de Ucraina Rusia a anunţat luni că a doborât în cursul nopţii 75 de drone...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.