Franța: Trump nu a participat la comemorarea militarilor americani ucişi în Primul Război Mondial din cauza ploii

Publicat:

Preşedintele Donald Trump nu a putut participa la comemorarea în Franţa a soldaţilor şi marinarilor americani ucişi în timpul Primului Război Mondial, deoarece ploaia a făcut imposibilă organizarea deplasării la ceremonie, a spus Casa Albă, transmite Reuters, potrivit News.ro .

Anularea în ultimul minut a participării a provocat multe critici pe reţelele de socializare şi de la unii oficiali din Marea Britanie şi Statele Unite, care îl acuză pe Trump că “a dezonorat” militarii americani.


Citește și : Corpul jurnalistului Khashoggi a fost dizolvat în acid și aruncat în canalizare (presa turcă)

Preşedintele SUA avea programat să aducă un omagiu la o ceremonia la Cimitirul american Aisne-Marne din Belleau, la aproximativ 85 km est de Paris, împreună cu soţia sa Melania. Dar ploaia şi pătura groasă de nori au împiedicat elicopterul să se ridice de la sol pentru această deplasare.

“(Participarea lor) a fost anulată din cauza programului şi a dificultăţilor logistice cauzate de vreme”, a spus într-o declaraţie Casa Albă, adăugând că o delegaţie condusă de şeful Statului Major John Kelly, general pensionar, a plecat în acel loc.

Decizia a provocat o serie de critici pe Twitter, cu Nicholas Soames, membru al Parlamentului britanic care este nepot al fostului prim-ministru Winston Churchill, spunând că Trump dezonorează militarii americani.

Citește și : Partidul preşedintelui francez Macron şi liberalii europeni fac front comun pentru alegerile europene din mai 2019

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume, între care preşedintele SUA, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, vor participa, duminică, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârşitului Primul Război Mondial.

Sâmbătă, Donald Trump şi Emmanuel Macron s-au întâlnit la Palatul Elysee.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.