Franța: Un tânăr, inculpat după ce a postat pe Internet un îndemn la violenţă împotriva lui Brigitte Macron

Publicat:

Un locuitor din Ardennes, în vârstă de 23 de ani, a fost dat în judecată după ce a postat un îndemn la violenţă împotriva lui Brigitte Macron pe site-ul cotidianului regional L’Union, a declarat vineri o sursă judiciară pentru AFP, scrie news.ro .

Plasat în arest prevenitv joi, în sediul SRPJ la Reims, tânărul din Saint-Menges, în apropiere de Sedan, a recunoscut şi îşi ”regretă” comentariu publicat la începutul lui februarie, la un articol publicat online de ziar, a declarat pentru AFP procurorul Republicii din Reims, Matthieu Bourrette.


Citește și : Trump în dificultate! Un fost guvernator intră în cursa republicană pentru preşedinţia SUA

Tânărul urmează să compară la 19 martie într-un tribunal corecţional la Reims, acuzat de ”provocare publică la comiterea unei infracţiuni sau a unui delict în vederea ducerii de atingeri unei persoane” şi riscă până la cinci ani de închisoare.

Tânărul, care nu are antecedente judiciare, îndemna la primirea ”cu puşti” a Primei Doamne franceze, care urmează să deschidă, la 20 martie, pe Stadionul Delaune la Reims, primul meci mixt organizat de Variétés Club de France în favoarea asociaşiei locale Femmes Relais 51.

Sesizat printr-o plângere a avocatului cuplului prezidenţial, parchetul din Reims a lansat proceduri judiciare în baza Articolului 23 din legea privind libertatea presei din 1981, care pedepseşte incitarea la infracţiuni sau delicte în vederea aducerii unor atingeri persoanelor.

”În faţa îndemnurilor la ură tot mai frecvente pe Internet, este vorba despre a aminti limitele libertăţii de exprimare”, a declarat Matthieu Bourrette, precizând că acest proces are scopuri ”pedagogice”.

Citește și : India ameninţă Pakistanul cu o ripostă „devastatoare” după atentatul din Kashmir indian

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.