X

Franţa va livra şase ambarcaţiuni marinei libiene pentru combaterea imigraţiei clandestine

Franţa va livra şase ambarcaţiuni rapide marinei libiene pentru combaterea imigraţiei clandestine, a comunicat joi Ministerul Apărării de la Paris, confirmând o informaţie apărută în cotidianul Le Monde, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul francez de resort, Florence Parly, a făcut acest anunţ cu ocazia întâlnirii avute cu premierul libian Fayez al-Sarraj în marja conferinţei de securitate de la Munchen, la 17 februarie.

Citește și : Timmermans: Riscul ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord a crescut semnificativ

‘Ea a anunţat cesionarea către Libia a şase ambarcaţiuni marine, ce vor fi livrate începând din primăvară’, a declarat Yasmine-Eva Fares-Emery, purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării, în briefingul de presă săptămânal.

Guvernul va achiziţiona aceste ambarcaţiuni cu cocă semi-rigidă de la constructorul francez Sillinger, pentru a le remite Libiei.

‘Acţiunea se înscrie în cadrul sprijinului acordat de Franţa eforturilor marinei libiene pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine’, a adăugat sursa citată.

Franţa este angajată în lupta contra imigraţiei ilegale în Mediterana, alături de Libia şi de alte ţări riverane, precum şi în cadrul operaţiunii europene Sophia şi al misiunii Frontex.

Citește și : Noi inscripţii antisemite la Paris. Poliția a deschis o anchetă

Tags: Fayez al-SarrajFlorence Parlyfrantaimigratielibiaparis
Categorii: Diaspora