X

Franţa va naturaliza aproape 700 de lucrători străini aflaţi în prima linie a luptei contra epidemiei

Aproape 700 de lucrători străini în Franţa care au fost în ‘prima linie’ în timpul epidemiei de COVID-19 şi şi-au ‘arătat ataşamentul faţă de naţiune’ vor fi naturalizaţi francezi, a anunţat marţi Ministerul de Interne, transmite AFP, potrivit agerpres.

La mijlocul lunii septembrie, ministrul delegat pentru cetăţenie în cadrul Ministerului de Interne le-a dat instrucţiuni prefecţilor să ‘accelereze’ şi să ‘faciliteze’ accesul la cetăţenia franceză pentru persoanele care au ‘contribuit activ’ la lupta contra epidemiei de COVID-19.

Citește și : GREVĂ generală în Armenia! Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

În trei luni, au fost înregistrate 2.890 de cereri, dintre solicitanţi 74 obţinând deja cetăţenia, iar 693 fiind ‘în curs de dobândire’ a ei, a comunicat cabinetul ministrului Marlene Schiappa.

Este vorba despre ‘profesionişti din sănătate, menajere, baby-sitteri, casieri’, care ‘şi-au dovedit ataşamentul faţă de naţiune, iar acum revine Republicii să facă un pas către ei’, adaugă comunicatul.

Citește și : Poliţia îi sfătuieşte pe nemţi să nu se grăbească ‘să-şi toarne’ vecinii care fac petreceri de Crăciun

Instrucţiunea trimisă prefecţilor le permite să utilizeze noţiunea de ‘servicii importante aduse’ pentru a reduce de la cinci la doi ani durată minimă cerută de rezidenţă în Franţa.

În 2019, mai mult de 112.000 de persoane au dobândit naţionalitatea franceză, dintre care 48.000 prin naturalizare, în scădere cu 10% faţă de anul anterior.

Tags: covid-19frantarezidenta
Categorii: Diaspora