Franța vrea asigurări în ceea ce privește angajamentul SUA față de NATO

Publicat:

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat luni că Europa este îngrijorată față de angajamentul Statelor Unite privind NATO, criticând politicile președintelui american Donald Trump în ceea ce privește alianța militară, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

“Europenii sunt îngrijorați de următorul lucru: va fi angajamentul Statelor Unite permanent?”a declarat Parly în timpul unui eveniment la Washington.


Citește și : Israel: Principalul adversar al lui Netanyahu îl acuză de corupţie în achiziţia unor submarine

“Alianța ar trebui să fie necondiționată, altfel nu mai este o alianță. Cauza solidarității NATO se numește Articolul 5, nu articolul F-35”, a adăugat aceasta, făcâd referire la avioanele de vânătoare Lockheed-Martin F-35.

În luna decembrie, secretarul Apărării, Jim Mattis, a anunțat că se retrage din funcție. Mattis, care era privit ca o prezență încurajatoare de către aliații europeni, a menționat alianța de două ori în scrisoare în care și-a anunțat demisia.

Citește și : Fosta preşedintă argentiniană Cristina Kirchner pusă din nou sub acuzare pentru corupţie

Donald Trump a pus în mai multe rânduri presiune pe aliații NATO pentru alocarea unui buget mai mare în domeniul Apărării.

Președintele francez Emmanuel Macron a sugerat în trecut că Europa are nevoie de o armată reală pentru a reduce dependența față de Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.