X

Fratele autorului atentatului din Strasbourg, condamnat la 12 luni de închisoare, dintre care şase cu suspendare

Malek Chekatt, fratele mai mare al autorului atentatului din Strasbourg (estul Franţei), Chérif Chekatt, a fost condamnat luni la 12 luni de închisoare, dintre care şase cu suspendare fără menţinere în detenţie, pentru că a proferat ameninţări cu moartea pe Facebook, relatează AFP, potrivit Agerpres.

El a fost judecat de tribunalul corecţional din Strasbourg.

Această pedeapsă, inferioară celei cerute de către parchet, care a solicitat un an de închisoare cu executare, este însoţită de o perioadă de probaţiune de doi ani şi de obligaţia de a munci în folosul comunităţii.

Citește și : Juan Guaido a revenit în Venezuela (VIDEO)

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, fără un loc de muncă de la atentatul din Strasbourg, a fost interpelat vineri, apoi plasat în detenţie provizorie duminică, după ce a postat vineri pe contul său de Facebook mai multe mesaje considerate ”ameninţătoare” de către autorităţile franceze şi care erau însoţite de o fotografie cu arme.

Chérif Chekatt (29 de ani) a ucis cinci persoane şi a rănit alte aproximativ zece în centrul istoric al oraşului Strasbourg pe 11 decembrie 2018. El a fost împuşcat de o patrulă a poliţiei după două zile de urmărire, într-un cartier din sudul oraşului.

Atacatorul declarase supunere organizaţiei Stat Islamic, potrivit unei înregistrări video găsite de francezi pe un stick USB.

Citește și : Stoltenberg cere Rusiei să revină la conformarea faţă de Tratatul INF

Tags: amenintariCherif ChekattdetentiefacebookinchisoareMalek ChekattStrasbourg
Categorii: Diaspora