X

Fratele preşedintelui iranian Hassan Rouhani, în faţa justiţiei

Prima audiere în procesul fratelui preşedintelui iranian Hassan Rouhani arestat în 2017 pentru delicte financiare a avut loc marţi la Teheran, a anunţat agenţia de presă a autorităţii judiciare Mizan Online, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hossein Fereydoun, frate şi consilier special al lui Hassan Rouhani, a fost reţinut în iulie 2017 după ce a fost citat în mai multe afaceri de corupţie, justiţia anunţând atunci că este acuzat de “delicte financiare”.

Citește și : Nancy Pelosi transmite Uniunii Europene şi NATO că SUA rămân un partener angajat

Cu prilejul primei audieri din procesul său, Fereydoun a fost însoţit de patru dintre asociaţii săi şi de avocaţi, a relatat Mizan Online.

Un reprezentant al procurorului general a dat citire actului de acuzare, potrivit Mizan Online, care nu a furnizat mai multe detalii.

Cei doi fraţi nu mai au acelaşi nume, după ce Hassan Rouhani şi l-a schimbat pe al său când era mai tânăr.

Hossein Fereydoun a fost eliberat a doua zi după arestare în urma achitării unei cauţiuni de mai multe milioane de dolari, potrivit mai multor media locale.

Citește și : Fostul premier spaniol va fi audiat ca martor în procesul separatiștilor catalani

Un înalt responsabil din justiţie a afirmat anterior că Hossein Fereydoun a “făcut presiuni” pentru numirea în fruntea băncii Refah a unuia dintre apropiaţii săi, Ali Sedghi, care a fost acuzat de numeroase “infracţiuni financiare”. El a fost apoi exclus din conducerea băncii.

Conservatorii au solicitat în mai multe rânduri arestarea lui Hossein Fereydoun pentru corupţie.

Tags: Ali SedghiconsiliercoruptieHassan RouhaniHossein FereydounMizan Onlineteheran
Categorii: Sinteze