FRICA de LIBERTATE! Iată ce ascund graficele guvernului britanic

Publicat:

Ca întotdeauna la conferințele de presă din Downing Street, consilierii științifici ai lui Boris Johnson și-au desfășurat abil graficele pentru a susține avertismentele despre o posibilă catastrofă.

Liniile vertiginoase prea familiare de acum aveau menirea de a lăsa publicul fără îndoială cu privire la consecințele neamânării libertății până pe 19 iulie.


Dar aruncați o privire mai atentă și alegerea graficelor este, fără îndoială, lipsită de sens: diapozitivele sunt cel mai revelator pentru ceea ce nu au reușit să includă.

Internările în spital

Ni s-a arătat un grafic care compară modificarea proporției persoanelor sub și peste 65 de ani internați în spital în ianuarie și mai / iunie.

Acest lucru a arătat un mare salt în coloana sub 65 de ani, un punct pe care profesorul Chris Whitty, medicul-șef din Anglia, s-a străduit să-l sublinieze.

Problema este că nu reușește să arate cât de mici sunt acum numerele brute.

În realitate, au existat 95.172 de internări pentru Covid în Anglia între 1 și 28 ianuarie, comparativ cu 2.851 în perioada 16 mai – 12 iunie.

Cu toate acestea, o scurtă privire asupra graficului din Downing Street – și asta este tot ce publicul larg va avea șansa să facă – ar putea da impresia că situația din spitale este mai proastă decât iarna trecută.

Această comparație este, de asemenea, slăbită de calendarul ales de guvernul britanic.

Cazurile sunt, în general, distribuite în grupe de vârstă mai mici către începutul unei perioade de deschidere, deoarece aceste persoane sunt mai predispuse să se întoarcă la muncă personal sau să socializeze.

În septembrie, la începutul celui de-al doilea val, cei cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani reprezentau 51% din internări, comparativ cu 60% în mai. Aceasta a fost mai mare decât pentru grupul de vârstă peste 65 de ani.

Graficul The Telegraph – care arată, în mod esențial, numărul real de pacienți din spitale – demonstrează cât de incomparabilă este situația actuală.

Tinerii sunt acum internați în spital – dar nivelurile sunt încă mult mai mici.

Marți dimineață, Sir Simon Stevens, șeful executiv al NHS Anglia, a dezvăluit că doar un procent din paturile de spital sunt ocupate în prezent de pacienți Covid, majoritatea fiind tineri.

Sir Simon a mai spus că spitalele se află într-o „poziție mult mai bună” decât anul trecut.

Distribuția în funcție de vârstă s-a dat peste cap, a spus el, astfel încât cei cu vârsta sub 65 de ani reprezintă acum 70% din cazuri.

Nord-Vestul

Al doilea grafic desfășurat de Prof. Whitty pentru a ilustra presupusa presiune resimțită de spitale a fost problematic într-un mod diferit.
A arătat numărul mediu de internări săptămânale la spital la 100.000 atât pentru Nord-Vest, cât și pentru Anglia în ansamblu.

Șerpuind de la stânga la dreapta în fiecare lună, liniile par să crească brusc – în special pentru nord-vest – în ultimele două săptămâni.

Problema este una de scară.

Creșterea din nord-vest este semnificativă, dar, din nou, se estompează în comparație cu al doilea val.

Internările sunt de aproximativ cinci la 100.000 începând cu 12 iunie, comparativ cu aproximativ 20 la 100.000 la sfârșitul lunii decembrie și apoi peste 40 în vârful pandemiei.

Acest lucru nu a fost în niciun caz evident la briefing-ul de aseară.

În extrema stângă a graficului guvernamental, puteți vedea aproape sfârșitul pantei ușoare de coborâre, denotând sfârșitul celui de-al doilea val, la începutul lunii aprilie.

Dar ar fi fost mult mai informativ să fi arătat muntele colosal al celui de-al doilea val în sine, astfel încât publicul ar fi putut vedea cât de mult era mai mare decât recenta creștere.

Internările cresc în nord-vest – dar acest lucru se estompează în comparație cu al doilea val

Cazuri după vârstă

Aceeași critică se poate face și asupra graficelor care arată creșterea săptămânală a cazurilor, care au fost prezentate doar de la începutul lunii aprilie, mai degrabă decât decembrie sau ianuarie.

Înțelegerea corectă a acestei valori a fost îngreunată în continuare de eșecul de a stabili modul în care cazurile se descompun în funcție de vârstă.

Majoritatea cazurilor noi din Anglia se află acum printre cei tineri.

În toate segmentele de vârstă, cea mai recentă rată zilnică din Anglia este de 67,1 la 100.000 (începând cu 9 iunie), dar pentru cei sub 60 de ani rata este de 84,1 la fiecare, iar pentru cei peste 60 de ani este de doar 12,6 la 100.000.

Cazurile sunt în creștere în Anglia – dar acest lucru este condus de tineri

Alegerea graficelor din Downing Street trebuie văzută în contextul în care propriii modelatori au recunoscut deja că nu știu dacă ridicarea restricțiilor pe 21 iunie ar fi cauzat presiuni nesustenabile asupra NHS.

Probabil că Marea Britanie se descurcă de fapt mai bine decât preziseră mulți oameni de știință. Fără îndoială, riscul de ridicare a lockdown-ului s-a schimbat ca urmare a variantei delta, dar, în comparație cu începutul anului, este clar că scara unui „al treilea val” nu se află în aceeași ligă cu cele cu care ne-am confruntat deja.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.