‘Friederike’ a omorât opt persoane în Germania – FOTO/VIDEO

Publicat:

Bilanţul puternicei furtuni Friederike a crescut la opt morţi în Germania, unde traficul feroviar de lungă distanţă este reluat treptat vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.


În total, furtuna a provocat moartea a 11 oameni în Europa de Nord, două persoane pierzându-şi viaţa în Olanda şi una în Belgia.

Citeşte şi: VIDEO – Furtuna ‘Friederike’ a lovit cu forţa unui uragan în nordul Europei. 9 oameni au murit

Doi oameni din landul Saxonia-Anhalt, din estul Germaniei, au murit în urma rănilor suferite, a anunţat vineri poliţia locală.

Traficul feroviar rămâne de altfel dificil în ţară. Trenurile de mare viteză ICE rulează din nou normal în sud, dar restul ţării continuă să fie afectat de “puternice perturbări”, a indicat compania de căi ferate Deutsche Bahn.

În cursul dimineţii, toate marile oraşe urmau să fie din nou accesibile prin intermediul transportului feroviar de lungă distanţă, a precizat Deutsche Bahn, iar situaţia ar urma să se normalizeze complet în cursul weekendului.

Compania a decis joi să suspende pentru întreaga zi traficul feroviar de lungă distanţă, măsură pe care nu a mai luat-o din 2007, când furtuna “Kyrill” s-a abătut asupra ţării.

Traficul regional a rămas şi el dificil vineri, în special în Renania de Nord-Westfalia, landul din vestul ţării afectat dur de furtuna Friederike.

Numeroşi arbori smulşi de rafalele de vânt care au suflat cu 130 km/h trebuie încă degajaţi de pe calea ferată, iar pagubele suferite de reţea trebuie reparate.

În Olanda, afectată şi ea puternic de furtună, asigurătorii au estimat vineri la 90 de milioane de euro suma pagubelor. Circulaţia feroviară se reia puţin câte puţin în Olanda după ce a fost suspendată joi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.