X

Friedrich Merz, candidat la şefia CDU, cere o dezbatere publică privind dreptul la azil

Friedrich Merz, unul dintre candidaţii la succesiunea cancelarului german Angela Merkel la conducerea partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a făcut apel la o dezbatere publică în Germania privind dreptul – prevăzut în Constituţie – de a cere azil, relatează joi agenţia dpa, potrivit agerpres.

Germania este singura ţară din lume unde dreptul unei persoane la azil este înscris în Constituţie, a afirmat Merz miercuri.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un garaj de autobuze din Londra (FOTO/VIDEO)

Merz a făcut apel la un dialog pe tema dacă acest drept fundamental la azil ar putea ”continua sub această formă” în condiţiile în care există o dorinţă adevărată pentru o politică europeană comună privind migraţia şi refugiaţii.

”Trebuie într-un anumit punct să avem o dezbatere publică largă pe tema dacă în Constituţie ar trebui introdusă o condiţie de ordin juridic”, a declarat politicianul german.

Friedrich Merz s-a exprimat în cadrul celei de-a treia conferinţe regionale a CDU desfăşurate în oraşul Seebach, situat în landul Thuringia (est).

Merz şi alţi doi candidaţi se află în cursa pentru a-i succede Angelei Merkel la şefia CDU, votul urmând să aibă loc la o conferinţă a partidului ce se va desfăşura la Hamburg pe 7-8 decembrie.

Tags: Angela MerkelazilCDU (Uniunea Creştin-Democrată)Friedrich Merzgermania
Categorii: Diaspora