X

Mai frig decât în Alaska. Ninsori abundente şi temperaturi negative record într-un stat american

O furtună de zăpadă care a afectat marţi statul american Montana din vestul ţării a condus la înregistrarea unor temperaturi negative record în multe zone din regiune, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Locuitorii din zonă s-au confruntat marţi dimineaţa cu unele dintre cele mai scăzute temperaturi din Statele Unite, care au ajuns până la valori de minus 34,4 grade Celsius, mult mai scăzute în comparaţie cu minus 10 grade Celsius în Fairbanks din Alaska, la circa 190 de kilometri sud de Cercul Polar, potrivit informaţiilor din media.

Citeşte şi: Mai mulţi poliţişti din Mexic sunt anchetaţi după dispariţia a trei turişti

În West Yellowstone, mercurul din termometre a scăzut până la minus 38,9 grade Celsius, doborând recordul de temperaturi negative de minus 18,9 grade Celsius stabilit la 20 februarie 2012.

În Cut Bank, un oraş din estul statului Montana cu o populaţie de 3.000 de locuitori, au fost înregistrate marţi dimineaţa temperaturi de minus 36,4 grade Celsius, sub nivelul record de minus 34,4 grade Celsius stabilit în aceeaşi zi în anul 1936.

Vântul puternic şi ninsorile abundente au determinat scăderea vizibilităţii şi derapaje pe căile rutiere din regiune. Autorităţile au emis atenţionări cerându-le şoferilor să circule cu autovehiculele doar în caz de urgenţă.

Conform Serviciului naţional de meteorologie, de la primii fulgi de zăpadă din acest sezon, care au căzut în Montana în iulie 2017 şi până în prezent, s-au acumulat 193 de centimetri de zăpadă, cu circa 112 centimetri peste nivelul normal.

Citeşte şi: Phenianul anulează în ultima clipă o întâlnire cu vicele american la Pyeongchang

Tags: AlaskaCut BankFairbanksfrigMontanaNinsoriSUAWest Yellowstonezăpadă
Categorii: Știrile zilei