Frig şi ceaţă în India – Zboruri întârziate şi încălzitoare instalate la cuştile tigrilor dintr-o grădină zoologică

Publicat:

O ceaţă groasă însoţită de un nivel periculos de poluare alături de temperaturi în scădere accentuată au întârziat sute de zboruri în nordul Indiei şi chiar au determinat o grădină zoologică să instaleze încălzitoare pentru tigrii săi, informează AFP, potrivit agerpres.

Capitala şi regiunile nordice ale ţării sunt afectate în mod regulat de ceaţă, care apare în fiecare iarnă atunci când emisiile vehiculelor şi coşurilor fabricilor se alătură fumului degajat de arderea miriştilor.


Citește și : Mike Pompeo va efectua o vizită în Ucraina la începutul anului viitor

În acest an însă, temperaturile scăzute au provocat o ceaţă şi mai groasă şi o vizibilitate redusă, motiv invocat de autorităţi pentru a întârzia peste 500 de zboruri pe aeroportul capitalei.

Pericolul s-a făcut resimţit şi pe drumurile publice: şase persoane şi-au pierdut viaţa lângă oraşul Noida, în apropierea capitalei, după ce maşina lor a căzut într-un canal.

Potrivit serviciilor meteorologice indiene, temperaturile la Delhi sunt aşteptate să depăşească recordurile de frig pentru luna decembrie stabilite în 1901, cu o temperatură minimă de 2,6 grade Celsius înregistrată luni dimineaţa.

Citește și : Principalul aeroport din Republica Mauritius a fost închis înaintea ciclonului Calvinia

Între timp, responsabilii de la grădina zoologică din statul Assam (nord-est) au instalat chiar şi încălzitoare în faţa cuştilor tigrilor pentru a-i proteja de frig. “Este vorba despre animale care nu sunt obişnuite cu aşa ceva şi luăm măsuri speciale pentru a le asigura căldura, în special celor mai vârstnici”, a declarat unul aceştia, Tejas Mariswamy, pentru AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Talcul, clasificat de OMS ca un produs ‘probabil cancerigen’

Talcul, clasificat de OMS ca un produs 'probabil cancerigen' Talcul a fost clasificat ca un produs „probabil cancerigen” de o agenţie de cercetări asupra cancerului...

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.