X

Frigiderele smart pot reduce risipa alimentară. Ele știu ce produse urmează să expire și sugerează chiar rețete pentru ele

Frigiderele smart pot reduce risipa alimentară. Ele știu ce produse urmează să expire și sugerează chiar rețete pentru ele

Frigiderele smart, dotate cu inteligență artificială, pot reduce risipa alimentară prin detectarea produselor din interior care sunt pe punctul de a expira, potrivit unei prezentări făcute de Samsung la conferința „AI for All” din cadrul salonului de electronice IFA Berlin.

Frigiderul „vede” produsele din interior și le recunoaște cu ajutorul camerelor interioare de care dispune și folosind tehnologia AI Vision Inside. Aceleași camere le permit utilizatorilor să verifice interiorul frigiderului direct de pe telefonul mobil atunci când sunt la cumpărături. Astfel, nu vor achiziționa produse pe care le au deja și de care au uitat, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

De asemenea, aceste frigidere pot sugera rețete pentru produsele (oricât de puține) pe care le mai au în interior sau pentru cele care sunt pe punctul de a expira.

Potrivit unui studiu recent, îmbunătățirea refrigerării ar putea reduce risipa de alimente la nivel mondial cu 41%. În prezent se pierde multă hrană, deși, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ 800 de milioane de oameni suferă de foame.

Alte funcții ale frigiderelor dotate cu inteligență artificială, precum modelul Bespoke 4-Door Flex de la Samsung, includ trimiterea de notificări pentru produsele epuizate, precum laptele, sau reducerea consumului de energie prin adaptarea automată la mediul din încăperea în care se află. Totodată, acestea oferă ghidare vocală pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau pot deschide ușile prin intermediul comenzilor vocale.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

„Inteligența artificială este o pereche de mâini invizibile care îi ajută pe clienții noștri”, a declarat Benjamin Brown, Chief Marketing Officer la Samsung Europe. „Am trei copii, iar AI mă ajută să petrec mai mult timp cu ei”, a adăugat el la eveniment.

 

 

Tags: frigiderinteligenţă artificialăsamsung
Diverse