X

FSB a dejucat un atentat în regiunea Zaporojie

FSB a dejucat un atentat în regiunea Zaporojie

Serviciul federal de securitate (FSB) al Rusiei a afirmat vineri că a dejucat un atentat pus la cale, potrivit Moscovei, de serviciile speciale ucrainene în regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei), controlată parţial de Rusia, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

‘Un atentat care era planificat la Berdiansk, în regiunea Zaporojie, de către serviciile speciale ucrainene cu ajutorul unui cetăţean rus pe care îl recrutaseră (…) a fost dejucat’, indică FSB într-un comunicat.

Citeşte şi: Declarația cu privire la integrarea europeană a fost aprobată în Parlament – Stiripesurse.md

Cetăţeanul rus, născut în 1974, fusese implicat în moartea unui ofiţer al armatei ruse într-o explozie în octombrie 2023, afirmă serviciul de securitate, care îl mai acuză că a transmis ‘inamicului’ date despre poziţii ale forţelor ruse.

FSB a dejucat un atentat în regiunea Zaporojie

‘El a deschis focul în timpul unei tentative de arestare şi a fost ucis de tiruri de ripostă’, adaugă FSB, precizând că de la locul faptei au fost capturate un pistol şi muniţii.

Un dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit la domiciliul său, conform aceleiaşi surse.

Regiunea Zaporojie este, alături de Herson, Doneţk şi Lugansk, unul din cele patru teritorii anexate de Rusia în 2022, chiar dacă armata rusă nu le controlează în întregime. 

Tags: FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia)rusiaucrainaZaporojie
Război in Ucraina