X

FSB a arestat la Moscova 69 de extremişti jihadişti

Serviciile de securitate ruse, FSB, au anunţat marţi că au arestat în regiunea Moscova 69 de persoane suspectate de apartenenţă la mişcarea sunnită Tablighi Jamaat, interzisă şi considerată ”extremistă” în Rusia, relatează AFP, potrivit agerpres.

FSB a indicat într-un comunicat că a destructurat activităţile ilegale ale unor grupuri sub acoperire legate de mişcarea Tablighi Jamaat, care pregăteau acţiuni împotriva forţelor de ordine şi ai căror şefi sunt originari din Asia Centrală.

În cursul operaţiunii au fost confiscate multe materiale, de la ”literatură extremistă” la mijloace de comunicare şi hard disk-uri.

Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Mişcarea de predică sunnită ultraconservatoare Tablighi Jamaat, fondată în India în timpul colonizării britanice, se consideră apolitică şi susţine că are milioane de membri în lumea întreagă. Ea este catalogată drept ”extremistă” în Rusia.

Autorităţile ruse anunţă constant că au dejucat planuri de atentate, arestând în principal presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic sau ai filialei sale ruse ”Emiratul Caucazului”.

Tags: Asia CentralăEmiratul CaucazuluiFSBIndiamoscovarusiaStat Islamic (SI)Tablighi Jamaat
Categorii: Știrile zilei