X

Fugarul Șor se plimbă nestingherit. Autoritățile cer extrădarea condamnatului

Fugarul Șor se plimbă nestingherit. Autoritățile cer extrădarea condamnatului

Începând cu luna noiembrie 2023, când în Moldova au avut loc alegeri locale generale,  penalul fugar Ilan Șor circulă și are diverse întrevederi cu oficiali din alte state, în special din Federația Rusă, precizează poliția Republicii Moldova, care vine cu precizări după ultima vizită a condamnatului la Moscova și despre care Șor a relatat pe pagina sa de socializare.

Citește și: Ministrul Spînu dispus să răspundă la toate „zvonurile”

În acest context, organele de drept din Moldova au intervenit cu demersuri suplimentare către BNC INTERPOL Moscova și Secretariatul General al INTERPOL de la Lyon, solicitând întreprinderea în regim de urgență a acțiunilor ce se impun în privința căutatului Ilan Șor, cu scopul localizării și arestării acestuia, în conformitate cu prevederile Constituției INTERPOL.

În prezent,  fugarul penal Ilan Șor,  cetățean al Republicii Moldova și, concomitent cetățean al Statului Israel este căutat la nivel internațional pe canalele INTERPOL, cu scopul arestării și extrădării.

Ultima traversare oficială a frontierei de stat de către Șor a avut loc la data de 17 august 2018, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Tags: Ilan ŞorPolitia despre ȘorȘor la Moscova
Știrile zilei